Identitate falsă cumpărată cu 100 de euro

0

Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit încă o carte de identitate falsă, care urma să fie folosită în Germania.

S-a întâmplat cu puțin înainte de miezul nopții de joi spre vineri, când în PTF Stânca s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri într-un microbuz ce se îndrepta spre Germania, B.G., persoană cu dublă cetăţenie română şi moldovenească, în vârstă de 26 de ani şi G.P., cetăţean moldovean, în vârstă de 27 de ani.

În momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au descoperit asupra primul tânăr, ascunsă în buzunarul interior al hainei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia cetăţeanului moldovean G.P, dar emisă pe un alt nume. Cu ocazia verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Audiat, tânărul a declarat că falsul ar fi fost cumpărat de la un conațional, contra sumei de 100 de euro, cartea de identitate cu pricina urmând a fi folosită în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră au deschis însă un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

+0 -0
se încarcă...