Transportatori verificați de polițiștii rutieri. Controale în trafic

0
6

Zeci de camioane, microbuze și autocare aflate în trafic pe drumul european E58, care leagă Botoșaniul de județul Suceava, au fost trase pe dreapta de polițiștii rutieri, azi dimineață, și verificate în cadrul unui control tematic organizat la nivel național.

Acțiunea s-a desfășurat în apropierea Popasului turistic Baisa, în cadrul Planului de Operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Stat pentru Controlu lîn Transportul Rutier (ISCTR). Operațiunea, care a debutat la începutul acestei săptămâni, va dura până duminică inclusiv și va viza prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii urmăresc dacă șoferii profesioniști respectă regimul legal de viteză, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori ale operatorilor de transport. În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase. „Acțiunea are în principal un rol preventiv. Conducătorii auto au fost avertizați de aceste controale și în general se conformează normelor legale”, a spus comisarul Eduard Iacob, ofițer în cadrul Serviciului Rutier.

Bilanțul acțiunii va fi făcut la finalul perioadei, rezultatele urmând a fi mediatizate în cursul zilei de luni.

+0 -0

se încarcă...