Actorul Vlad Ivanov, sărbătorit la Botoşani (video)

0

Actorul Vlad Ivanov a fost sărbătorit astăzi de către Comunitatea Ruşilor Lipoveni din Botoşani. La festivitate au participat, alături de sărbătorit, membrii comunităţii botoşănene, dar şi deputatul Andrian Ampleev, primarul Cătălin Flutur, Silviu Feodor, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România şi criticul de film Irina Margareta Nistor.

În deschiderea manifestării, Ovidiu Ivanov, preşedintele Comunităţii Ruşilor Lipoveni din Botoşani, le-a mulţumit invitaţilor pentru că au onorat invitaţia la acest eveniment de suflet. Liderul comunităţii a adăugat că în organizarea sărbătorii a fost ajutat de Jeni Ivanov, mama actorului. Referindu-se la Vlad Ivanov, Ovidiu Ivanov a spus că a „descoperit o persoană de dialog, sensibilă, bucuroasă, încântată să participe la acest eveniment şi de acolo lucrurile s-au desfăşurat de la sine”. În cinstea actorului care este şi Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani, a fost prezentat un program susţinut de ansambluri ale comunităţii de ruşi lipoveni.

Vlad Ivanov îi aşteaptă în această seară pe botoşăneni la Cinematograful Unirea. Prima ediție a Festivalului „Les filmes de Cannes à Botoșani” a debutat în această seară, la Cinema Unirea.  De la ora 20:00, va fi difuzat „La Gomera”, în regia lui Corneliu Porumboiu, inclus în competiția Cannes 2019. Filmul face parte din cadrul secțiunii „Ivanov 50”.

Din distribuția „La Gomera” mai fac parte Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Agustí Villaronga, Antonio Buil, Sabin Ţâmbrea. Vlad Ivanov joacă rolul lui Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest în București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

Festivalul continuă după următorul program:

21 octombrie

16:00 – CANNES, LE FESTIVAL LIBRE de Frédéric Chaudier și Frédéric Zamochnikoff (2018). Proiecție urmată de prezentarea cărții Cannes 1939, Festivalul care n-a mai avut loc, de Olivier Loubes (Ed. Libris & Mioritics, 2019) apărută în România în traducerea Irinei Margareta Nistor. Introducere susținută de Irina Margareta Nistor.

18:00 – LITTLE JOE, de Jessica Hausner. Premiul pentru interpretare feminină, Cannes 2019

20:00 – MARIA, REGINA ROMÂNIEI, de Alexis Sweet Cahill. În prezența actorului Adrian Titieni + Q&A

22 octombrie

16:00 – PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU, de Céline Sciamma. Premiul pentru scenariu, Cannes 2019

18:30 – MATTHIAS ET MAXIME, de Xavier Dolan. În competiție, Cannes 2019

20:45 | PARASITE, de Bong Joon-Hoo. Palme d’Or, Cannes 2019.

 

+0 -0
se încarcă...