Lideri politici botoșăneni în concediu în timpul campaniei electorale (video)

0

Alegerile prezidențiale nu prea fac parte din agenda liderilor politici locali ai marilor partide. Atât vectori importanți de imagine ai PNL, cât și din cadrul PSD au ales să plece în această perioadă de campanie electorală în concediu.

Astfel, de la PNL sunt sau vor pleca în concediu Cătălin Flutur, primarul Botoșaniului și șeful de campanie al lui Klaus Iohannis la Botoșani, Gheorghe Sorescu, liderul consilierilor județeni liberali, și consilierul local Maricel Maxim.

Cătălin Flutur a anunțat că pleacă în concediu cinci zile, iar consilierii locali au decis ca în locul său să rămână la conducerea Primăriei Botoșani Cosmin Andrei, viceprimarul social-democrat care visează cu ochii deschiși la nominalizarea partidului la candidatura pentru această funcție la alegerile locale viitoare. „Am luat biletele, ca să fie mai ieftine, înainte de a se stabili data alegerilor locale”, a declarat Cătălin Flutur.

Despre ceilalți doi liberali care vor pleca în concediu în această perioadă, Gheorghe Sorescu și Maricel Maxim, președintele PNL Botoșani, Costel Șoptică, susține că au fost învoiți de conducerea partidului. „Știu de două învoiri, a domnului George Sorescu, care a avut bilete pentru Statele Unite luate încă de acum opt luni de zile. E plecat nu de acum, ci de trei săptămâni. Este plecat Maricel Maxim, la fel, cu bilete luate de peste șase luni de zile în urmă. Nu știu nimic de domnul primar Cătălin Flutur și nu pot comenta. Dar, PNL Botoșani are suficientă resursă și rezervă să ducă la îndeplinire obiectivul propus, anume acela de a câștiga alegerile prezidențiale, chiar dacă lipsește domnul Sorescu, chiar dacă lipsește domnul Maxim… Filiala PNL Botoșani nu stă în prezența sau în absența a unu, doi sau chiar trei membri. Sunt vectori de imagine, ne descurcăm și cu ceilalți vectori care au rămas”, a declarat Șoptică.

De la PSD, cel mai important nume care a ales să fie în concediu de odihnă în această perioadă este cel al lui Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean (CJ). E drept că Macaleți a fost tras pe linie moartă în partid de către aripa Federovici din PSD, dar alegerile prezidențiale pot deschide calea unei cristalizări în sânsul partidului. Inițial se zvonise că președintele CJ ar urma să plece în concediu pe aproape toată perioada campaniei electorale, dar la sfârșitul săptămânii acesta a afirmat că va fi în concediu doar câteva zile, urmând a reveni la serviciu săptămâna viitoare, când va avea loc ședința ordinară a CJ. Aceasta va fi pregătită însă de vicepreședintele CJ Dorin Birta, desemnat la conducerea instituției.

+0 -0
se încarcă...