Taxe mai mari la Școala Populară de Arte

0

Taxele de școlarizare percepute de Școala Populară de Arte „George Enescu” Botoșani au crescut începând din acest an, printr-o hotărâre a Consiliului Județean (CJ). Astfel, au fost majorate cu 9% taxele pentru secțiile cu predare individuală și cu 10% pentru disciplinele cu predare în grupă, ajungându-se ca cei care studiază canto sau un instrument să plătească 600 de lei pe an, iar cei care urmează cursuri de dans, pictură, grafică sau actorie 550 de lei. De asemenea, prin aceeași hotărâre de CJ a fost stabilit la 30 de lei cuantumul taxei de înscriere, și la 50 de lei, respectiv 100 de lei cel al taxei de eliberare a diplomei de absolvire.

Majorarea s-a făcut la solicitarea conducerii Școlii Populare de Arte. Trebuie să-și asigure și ei partea de cofinanțare a activităților a proiectelor și programelor culturale”, a declarat vicepreședintele CJ Liviu Toma, cel care răspunde de domeniul cultural. Acesta a precizat că s-a lăsat în hotărâre și o portiță pentru acordarea de reduceri de taxe pentru cursanții foarte buni, care contribuie la realizarea de venituri pentru Școala Populară de Arte, care urmează două sau mai multe cursuri în paralel, copii orfani, cei din centrele de plasament sau cei care sunt foarte talentați, dar nu au resurse materiale să urmeze cursurile.

Pe de altă parte, au fost păstrate gratuit cursurile efectuate la secțiile externe din județ a școlii și care au menirea de a păstra continuitatea tradițiilor din zonă. Este vorba de cursurile de țesut-cusut (Vorona), cioplit lemn (sat Hulub, comuna Dîngeni), pictură populară – încondeiat ouă (Bucecea), inițiere în folclor și dans popular la sate (Darabani) și cele pentru ansamblurile instrumentale populare.

+0 -0
se încarcă...