Ultima săptămână călduroasă a toamnei

0

Săptămâna pe care o începem astăzi este ultima călduroasă din această toamnă, arată prognozele meteorologilor. În ciuda faptului că aproape în fiecare dimineață se va înregistra ceață, pe timpul zilei, pe fondul unui cer mai mult acoperit de nori, temperaturile maxime vor urca la peste 20°C, în timp ce minimele vor oscila în jurul temperaturii de 8°C.
Ziua de astăzi va fi cea mai călduroasă din întreaga săptămână, cu temperaturi de sfârșit de vară. Astfel, dacă dimineața va fi ceață și temperaturi de 8°C-9°C, în cursul zilei se vor înregistra maxime de 23°C.

Zilele de marți și miercuri parcă vor fi trase la indigo. Temperaturile vor oscila între minime de 8°C și maxime de 9°C, iar vântul nu-și va face simțit prea mult prezența. Joi, vineri și sâmbătă, soarele își va pierde din forță, iar maximele nu vor mai depăși 21°C, în timp ce minimele vor fi în jurul a 7°C-8°C. Duminică va fi cea mai friguroasă zi a săptămânii cu maxime de 18°C și minime de 4°C.

Temperatura medie diurnă a solului, la adâncimea de 10 centimetri, va oscila între 7°C și 21°C, fiind favorabilă pentru desfășurarea fazelor de vegetaţie la culturile semănate până în prezent, precum și continuării însămânțărilor la grâul de toamnă. Ceața de dimineață va aduce un aport optim de apă în stratul superficial al solului ajutând culturile, dar și la efectuarea lucrărilor agricole.

+0 -0
se încarcă...