Dăncilă sigură de turul II. Sondajele sunt însă contradictorii

0

Viorica Dăncilă este convinsă că va ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, chiar dacă unele sondaje o plasează în afara podiumului primului tur al prezidențialilor.

Dăncilă a făcut aceste afirmații la o întâlnire pe care a avut-o în Dorohoi cu primarii din judeţ. „Cred că alegerile prezidenţiale trebuie privite ca o repetiţie pentru alegerile locale. Rezultatul de la prezidenţiale va arăta gradul de încredere pe care îl generează edilul localităţii sau gradul de încredere pe care îl are preşedintele de organizaţie pentru a fi candidatul nostru în acea localitate şi cred că toate acestea sunt înţelese pe deplin de dumneavoastră. Am plecat de la 22%, suntem la 27%. Nu se pune problema să nu intrăm în turul doi, dar important este cu ce scor intrăm în turul doi. Nu ne punem problema să nu intrăm în bătălia finală. Contează scorul cu care intrăm în bătălia finală, pentru că acest scor este scorul partidului”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a subliniat că pierderea alegerilor prezidenţiale va presupune transmiterea unei neîncrederi în rândul electoratului social-democrat și de aceea le-a cerut primarilor PSD o mobilizare maximă pentru a o face primul președinte femei, după ce a intrat în istorie ca prima femeie premier.

Sondajele de opinie sunt contradictorii. Conform unui sondaj intern al USR, publicat de G4Media, președintele Klaus Iohannis se află pe prima poziție în preferințele electoraltului cu 40,5%, urmat de premierul Viorica Dăncilă (21,4%) și de candidatul USR-PLUS, Dan Barna (19,7%). Pe poziția a patra în sondajul USR este poziționat candidatul susținut de ALDE și Pro România, Mircea Diaconu (7,6%).

În schimb, barometrul prezentat de Europa FM dă cu totul alte rezultate: Klaus Iohannis (45%), Mircea Diaconu (16,6%), Dan Barna (14,2%) și Viorica Dăncilă (12,4%).

+0 -0
se încarcă...