În stare critică după o cădere din pod (video)

0

Un bărbat din Răchiţi a ajuns la spital cu traumatisme severe la nivel cranian şi de coloană după o cădere de pe o scară din pod. Incidentul a avut loc luni dimineaţă, în localitatea Răchiţi, în gospodăria unui vecin al acestuia.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, îşi ajuta vecinul la o serie de treburi pe care le efectua la podul casei, fiind urcat pe o scară, pe care stătea sprijinit cu picioarele. Picioarele scării erau sprijinite pe gresia din holul casei, astfel că la un moment dat, po mişcare greşită, a făcut ca scara să alunece, iar bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut în gol, de la aproximativ trei metri. A aterizat într-un mod nefericit, lovindu-se cu tot spatele şi capul de suprafaţa tare care era pe hol. A rămas nemişcat, în stare de şoc, soţia proprietaruui casei sunând imediat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale.

La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), care i-a acordat bărbatului primul ajutor, după care l-a dus la spital în stare gravă. „La locul solicitării am găsit un bărbat în stare gravă, care prezenta un politraumatism prin cădere de la înălţime, un traumatism cranian acut închis şi un traumatism de coloană vertebrală cervico-dorso-lombară. A fost stabilizat hemodinamic şi transportat la spital pentru investigaţii suplimentare”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Potrivit cadrelor medicale de la spital, bărbatul putea doar clipi şi gemea de durere, fiind în satre de şoc, acesta neputându-şi mişca nici mâinile, nici picioarele.

+0 -0
se încarcă...