Ameninţări cu suicidul după ce a fost amendat de Poliţie

0

Supărat că a fost amendat pentru că a anunţat un furt inexistent la 112, un bărbat a sunat apoi din nou la Poliţie, ameninţând că se va sinucide, ca măsură de protest. Şi nu oricum, ci îşi va pune capăt zilelor prin electrocuţie. Poliţiştii au ajuns la el l-a domiciliu şi l-au liniştit, după care l-au dus la Psihiatrie.

Supărat şi mai tare pe poliţişti, acesta i-a acuzat la spital că l-ar fi bătut, dar tot la Psihiatrie a ajuns. Incidentul a avut loc marţi dimineaţă, în localitatea Bucecea, unde bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a sunat mai întâi la 112 pentru a reclama un furt. După ce au verificat, poliţiştii au realizat că bărbatul sunase fără niciun temei, astfel că a fost informat că va fi amendat cu 500 de lei pentru acest fapt. Enervat, fiind şi în stare de ebrietate, bărbatul a sunat la sediul poliţiei din localitate, unde le-a spus oamenilor legii că îşi va pune capăt zilelor, urmând să se electrocuteze cu două fire conectate la reţeaua de electricitate. Un echipaj de poliţişti s-a deplasat la domiciliul acestuia, unde bărbatul ameninţa că se sinucide, drept dovadă având şi două cabluri în mână. Poliţiştii au reuşit să îl imobilizeze pe acesta înainte să recurgă la un gest regretabil, după care l-a transportat la urgenţe, pentru a fi evaluat de medici. Ajuns la spital, însă, acesta le-a spus medicilor că ar fi fost şi agresat de către poliţişti.

După ce a fost supus mai multor controale de rutină, acesta a fost direcţionat pentru un consult de specialitate. „Persoana în cauză a fost sancţionată contraveţional pentru apelarea nejustificată a serviciului 112, ulterior fiind internată în cadrul Secţiei Psihiatrie pentru supraveghere”, a precizat Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

+11 -0
se încarcă...