Cărţi de identitate false descoperite la controlul de frontieră

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunse asupra a doi cetăţeni moldoveni, cinci cărţi de identitate false care urmau a fi folosite în Germania.

Falsurile au fost descoperite pe parcursul zilei de miercuri, 6 noiembrie a.c., când în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasageri în două autoturisme cu destinaţia Germania, S.I., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani şi C.T., cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

La controlul de frontieră, asupra celor doi bărbaţi au fost găsite, ascunse și nedeclarate, cele cinci cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, însă, cu ocazia verificărilor specifice efectuate polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză sunt false.

Puşi în situaţia de a oferi explicaţii, cei doi cetăţeni moldoveni au declarat că cumpărat falsurile de la un conațional, plătind suma de 200 de euro pentru fiecare și urmau să fie folosite pe teritoriul Germaniei, pentru ocuparea mai facilă a unor locuri de muncă.

Poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Deja ai votat!
se încarcă...