Comercianții ambulanți luați la bani mărunți de polițiști

0
foto arhiva - controalele organizate în trafic de polițiști scot la iveală tot felul de infracțiuni comise de cei aflați la volan

Miercuri, 6 noiembrie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vorona au oprit pentru control un vehicul condus de un tânăr de 29 de ani, în care se mai afla şi o femeie, ambii din judeţul Iaşi. Cu ocazia controlului vehiculului, polițiștii au găsit în interiorul acestuia mai multe perne şi pilote, pentru care ieșenii nu deţineau documente justificative. Prin urmare, polițiștii l-au amendat pe tânăr cu 2.000 de lei pentru comerț ilicit, iar bunurile respective au fost confiscate.

Polițiștii atrag din nou atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că acesta este unul dintre modurile de operare adoptate de infractorii voiajori. Ei se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni (electrocasnice vechi, fier vechi, diverse produse obţinute în gospodăria proprie), dar este vorba numai de un pretext pentru a intra în curtea sau locuinţa viitoarelor victime. Ei observă unde sunt ținute lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei pot comite furtul chiar atunci.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

– Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.

– Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).

– Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.

– Nu oferiţi persoanelor străine informaţii despre bunurile de valoare sau sumele de bani pe care le ţineţi în locuinţă.

În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de îndată Inspectoratul de Poliție Județean prin apelarea numărului unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!

Deja ai votat!