Drogat incătușat, după ce a amenințat un alt botoșănean

0

Un individ din municipiul Botoșani, aflat sub influența substanțelor psihoactive, care a amenințat un tânăr din oraș, a fost reținut ieri, 6 noiembrie, de poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani.

Totul a plecat de la un apel pe 112, după ce un botoșănean în vârstă de 24 de ani a sunat la poliție și a anunțat că, în timp ce se afla la domiciliul său, a fost ameninţat cu acte de violenţă de un alt bărbat, de 24 de ani, pe care îl cunoaşte. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost interceptat în trafic şi oprit pentru control autoturismul condus de tânărul de 24 de ani indicat de persoana vătămată.

Cu ocazia controlului, în interiorul vehiculului au fost identificate obiecte contondente şi tăietoare, un cântar electric de mici dimensiuni, un dispozitiv pentru mărunţit, precum şi două ţigarete cu substanţă vegetală. Totodată, suspectul a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind negativă. De asemenea, el a fost testat şi cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţa cannabis. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, însă ulterior polițiștii au constatat că individul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, ameninţare, violare de domiciliu şi deţinerea de droguri de risc fără drept, pentru consum propriu. Pe numele tânărului a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmând ca la expirarea acestui termen să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Deja ai votat!
se încarcă...