sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTMama ucigaşă a leşinat în timpul audierilor (video)

Mama ucigaşă a leşinat în timpul audierilor (video)

Mama acuzată că şi-a ucis copilul cu sânge rece a fost transportată cu o ambulanţă la Urgenţe. Totul s-a întâmplat miercuri după-amiază, în timpul audierilor la care femeia era supusă de către anchetatori.

Oamenii legii încearcă să îşi dea seama ce a putut să o facă pe femeia de 52 de ani să recurgă la gestul abominabil de a-şi ucide propriul fiu, aceasta fiind audiată în prezenţa procurorului de caz şi a unui avocat din oficiu în cadrul secţiei de Psihiatrie, acolo unde a fost internată încă de luni. La un moment dat însă, femeii i s-a făcut rău, aceasta primind primul ajutor de la cadrele medicale de la Psihiatrie, după care acestea au sunat la 112, pentru a solicita o ambulanţă. Un echipaj medical a transportat-o pe femeie la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde a fost supusă mai multor examinări şi verificări. „Pacienta a suferit o sincopă, potrivit colegilor de la Psihiatrie, ca o reacţie acută la stres. Avea tensiunea scăzută, a fost stabilizată şi adusă în serviciul nostru pentru supraveghere şi investigaţii suplimentare, însă starea ei este stabilă şi va fi redirecţionată către Psihatrie”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Specialiştii sunt de părere că femeia începe să realizeze lucrurl cumplit pe care l-a făcut, în timpul anchetei şi întrebărilor procurorilor, acesta fiind unul din motivele stării sale. După ce va fi evaluată psihiatric, aceasta urmează să fie pusă sub acuzare de omor.

Între timp, legiştii au stabilit că moartea fiului acesteia a survenit în mod violent, în urma plăgii suferite în zona inimii. Lovitura a fost atât de puternică, încât lama cuţitului a atins inima, provocând o hemoragie masivă în cavitatea toracică.

Cunoscuții băiatului vorbesc doar la superlativ de el. Elev la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani, acesta era un băiat liniștit, retras, căruia îi plăcea să își vadă de treburile sale şi nu era adeptul anturajelor proaste. Din 2016, acesta juca la AS Unirea Săveni.

Mama tânărului ar fi intrat într-un episod psihotic, bănuiesc medicii. Incidentul a avut loc luni dimineața în Săveni, în gospodăria familiei, situată în marginea oraşului. Copilul, elev la un liceu din Botoşani, se pregătea să iasă din casă luni la primele ore ale dimineţii. La un moment dat, fără niciun avertisment, mama sa, în vârstă de 52 de ani, a luat un cuţit de bucătărie, cu care şi-a atacat propriul copil pe la spate. A lovit cu sete de două ori, odată în dreptul inimii, a doua oară la nivelul gâtului. Tânărul, deşi înalt şi atletic, nu a mai apucat să schiţeze niciun gest, căzând la pământ inconştient, în holul casei. Ulterior, femeia a luat o oală cu apă clocotită de pe aragaz, pe care a aruncat-o peste soţul ei, care dormea pe un pat din cameră. În stare de şoc, acesta a sărit speriat, după care femeia a luat iar cuţitul, lovindu-se de mai multe ori în zona abdominală. Bărbatul a alergat afară, văzându-şi copilul căzut într-o baltă de sânge. A alergat la fiica de 18 ani, care dormea într-o altă încăpere, după care cei doi au alertat serviciul 112. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe, care i-au preluat pe răniţi, dintre care două cu medic.

Copilul a fost preluat de ambulanţa SMURD şi transportat la Pediatrie, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru el. Mama copilului a fost şi ea adusă la spital, unde a ajuns şi soţul ei, cu arsuri la mâini, dar care o mângâia şi îi spunea că totul va fi bine. Ulterior, bărbatul a fost externat la câteva ore din spital, acesta şi fiica lui de 18 ani fiind însoţiţi de poliţişti şi un avocat la locul tragediei, unde au fost efectuate cercetările de către poliţişti.

Sincopa reprezintă pierderea bruscă, totală a cunoştinţei, însoţită de dispariţia tonusului muscular. Sincopa apare când creierul nu primeşte suficient sânge, ceea ce specialiştii numesc hipoperfuzie cerebrală. Există foarte multe afecţiuni, acute sau cronice, uşoare sau importante, care se pot complica cu sincopa.

Poate fi vorba de anxietate, fobii, emoţii puternice, anemie, hipoglicemie, aritmii, convulsii, sau afecţiuni neurologice.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
3.3 ° C
5.6 °
2.8 °
91 %
2.3kmh
23 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °
mie
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...