O nouă serie de cursuri IT la Biblioteca Judeţeană

0

În perioada 18-22 noiembrie, Biblioteca Județeană “Mihai Eminescu” organizează o nouă serie de cursuri de IT pentru seniori. Acestea se adresează tuturor celor interesați să se familiarizeze cu tainele calculatorului şi internetului şi va fi organizat la Mediateca de pe Pietonalul Unirii, zilnic în perioada amintită, în intervalul orar 10.30 – 12.30.
„Înscrierile se fac până joi, 14 noiembrie, ora 14.00, la sediul Bibliotecii Județene Botoșani, în cadrul Centrului de Informare Comunitară, la bibliotecarul Sabin Pîrvan”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene.

Potrivit celor precizate de Sabin Pîrvan, interesul pentru aceste cursuri este foarte mare. „Noi organizăm acest curs începând cu noiembrie 2019, deci suntem în al nouălea an, cu câte trei serii anual. Până acum, sute de seniori au fost cursanţii noştri. Noi încercăm să ne pliem şi pe anotimpuri şi tot timpul toamna avem mulţi înscrişi”, a declarat Sabin Pârvan.

Printre seniorii doritori de a învăţa se numără persoane care au copii în ţară sau străinătate şi vor să ţină legătura cu ei. „Din ce am constatat, seniorii devin din ce în ce mai moderni. Îşi cumpără laptopuri, telefoane performante că altele nu mai sunt şi ideea de a putea socializa cu cunoştinţele, cu familia, cu prietenii prin intermediul unei platforme sociale îi ajută foarte mult. La fel, sunt interesaţi să facă economii la factura telefonică, optând pentru convorbiri pe facebook sau whatsApp, sau pe alte platforme. În acelaşi timp, sunt oameni care au învăţat o viaţă întreagă şi asta fac şi acum”, a concluzionat Sabin Pîrvan.

Deja ai votat!
se încarcă...