Teatrul „Mihai Eminescu”, participare la festivaluri internaționale (video)

0

În ciuda activității desfășurate în condiții improprii, actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoșani reușesc să surprindă plăcut la festivalurile la care iau parte.

În ultima perioadă, echipa teatrului botoșănean a participat la trei festivaluri. Astfel, la mijlocul lunii octombrie, actorii botoșăneni au prezentat spectacolul „O noapte furtunoasă” pe scena Festivalului de dramaturgie românească din Cahul. „Spectacolul a fost foarte bine primit de public, reieșind aprecierea pentru formule clasice de teatru”, a declarat directorul teatrului Traian Apetrei, care a precizat că trupa botoșăneană a fost invitat să inaugureze noua clădire a Teatrului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” cu spectacolul „Apus de soare”.

De asemenea, actorii botoșăneni au participat la Festivalul de comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei” de la Cernăuți. Aici, ei au prezentat spectacolul „Îmbătați de dragoste”.

Spectacolul „Zeul Măcelului” a fost prezentat de actorii botoșăneni pe scena celei de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Mihail Sebastian” de la Brăila, în prezenţa oficialilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi a mai multor personalităţi ale lumii academice, culturale, artistice.

Ziceam că 2018 a fost cel mai bun an din punctul de vedere al participării Teatrului Mihai Eminescu la festivaluri. Era vorba de nouă participări într-un singur an. Iată că am ajuns acuma la opt participări în festivaluri, în 2019, ceea ce însemnă că ținem aproape de performanța anterioară și nu lăsăm garda jos. Teatrul nu lasă garda jos, chiar dacă situația este de-a dreptul dramatică”, a conchis Traian Apetrei.

Deja ai votat!
se încarcă...