Traficanţi de ţigări reţinuţi după percheziţiile de ieri

0

Peste 26.000 de pachete cu ţigări de contrabandă au fost ridicate de poliţişti în urma celor 36 de percheziții efectuate ieri în județele Iași, Suceava și Botoșani de procurorii DIICOT, iar nouă suspecţi au petrecut noaptea de miercuri spre joi în arestul poliţiei. Acesta este bilanţul pe scurt al operaţiunii care a avut loc sub coordonarea procurorilor DIICOT de la Iaşi.

Descinderile, care au avut loc cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Iaşi, Bacău, Suceava, Vaslui, Neamț, au vizat destructurarea unui grup organizat specializat în contrabandă cu țigarete. „Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat indicii că membrii grupării ar fi desfășurat activități de colectare, deținere, transport, preluare, depozitare, desfacere și vânzare de țigări, cunoscând că acestea provin din contrabandă. În urma perchezițiilor și activităților desfășurate, au fost ridicate 537.780 de țigarete (n.r. – 26.889 de pachete cu ţigări), 82.000 de lei și 3.700 de euro, bani susceptibili a fi obținuți din contrabandă cu țigarete, precum și alte bunuri care ar fi folosit în activitatea infracțională (33 de telefoane mobile și 40 de cartele SIM)”, spun anchetatorii.

Totodată, în urma operaţiunii, 18 persoane au fost conduse la audieri, la sediul DIICOT Iaşi. Față de şapte dintre suspecţi a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, iar față de alte 9 persoane procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore, acestea urmând să fie prezentate în cursul zilei de astăzi la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași și al jandarmilor.

Deja ai votat!