A apărut un dicționar geografic al județului

0

Profesorul de geografie Mihai Poclid și-a lansat cartea la care a muncit mai bine de 12 ani, Dictionarul geografic enciclopedic al judetului Botosani. Cartea conține date extinse despre toate asezarile din judet si despre intreaga geografie si toponimie a zonei.

Profesori, elevi, inspectori, cadre didactice universitare, personalitati ale vietii publice sau pur si simplu persoane interesate au participat la aceasta lansare de carte care a avut loc in amfiteatrul Liceului AT Laurian.

Profesorul Poclid a declarat ce însemnă pentru el acest dicționar: „12 ani de munca, din care vreo 4 petrecuti in arhivele statului. Dupa aceea a urmat munca de teren, de documentare si cercetare asa ca am batut judetul centimetru cu centimetru. Aceasta carte este un vis implinit care pune judetul Botosani in alta lumina, necunoscuta pana in prezent. Avem un judet frumos si daca veti frunzari Dictionarul Enciclopedic Geografic va veti convinge de acest lucru”. 

Presedintele Sociatatii romane de Geografie, prezent si el in amfiteatrul de la AT Laurian a tinut sa sublinieze: „Este unica carte de acest fel din România și m-aș bucura ca fiecare județ să aibă așa ceva”.

Deja ai votat!
se încarcă...