Cătălin Fetcu, despre lucrările de la teatru – Suntem la 80% din contractul de execuţie

0
sdr

Şefii din primărie nu sunt îngrijoraţi în privinţa solicitărilor înaintate de reprezentanţii firmei care execută lucrările de consolidare a Teatrului „Mihai Eminescu”. Cătălin Fetcu, managerul de proiect şi directorul Direcţiei de dezvoltare din cadrul Primăriei Botoşani, a declarat că solicitarea vizând o sumă suplimentară de 1,2 milioane de lei este în analiză.

„Se lucrează, suntem la 80% din contractul de execuţie, sperăm că într-o lună finalizăm. Suma cerută de constructor este în analiza noastră. Noi avem un contract ferm semnat şi restul…nici nu ştiu de unde a apărut suma aceasta. Majoritatea sumei, 500.000 de lei, este pentru transport moloz cu roaba, încărcat – descărcat roaba, montat – demontat schela. Din 640.00 de lei, 500.000 de lei sunt ceruţi pentru aceste activităţi”, a explicat oficialul.

Potrivit acestuia, diferenţa de până la 1,2 milioane de lei este dată de solicitarea constructorului de a proteja clădirea pe timpul iernii. „Protejarea clădirii pe timpul iernii este responsabilitatea noastră, vom face procedură de achiziţie publică. Constructorul a înaintat o propunere tot aşa vreo 600.000 – 700.000 de lei ca să pună polietilenă la geamuri. Nu suntem de acord cu suma respectivă, vom scoate pe SEAP. O să încercăm să protejăm clădirea, dar nu o să dăm niciodată 700.000 de lei pentru nişte folii la geamuri şi protejarea acoperişului”, a mai spus Cătălin Fetcu.

La această dată este aproape este finalizat caietul de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a contractului vizând revizuirea proiectului, după care va urma licitaţia vizând stabilirea constructorului care să execute lucrările de reabilitare şi modernizare a teatrului. Cătălin Fetcu a apreciat că lucrările ar putea începe în primăvara anului viitor.

„Din 25 octombrie anul trecut s-au realizat multe, s-a ţinut o licitaţie pentru partea de consolidare, lucrare aproape finalizată, într-o lună sunt şanse mari să fie finalizată. S-au pregătit caietele de sarcini pentru protejare şi pentru contractare”, a concluzionat Cătălin Fetcu.

Nemulţumiţi de faptul că de atâţia ani nu se reuşeşte să fie repusă în valoare această clădire emblematică, actorii Teatrului „Eminescu” sunt decişi să iasă în stradă.

Lucrările de consolidare la teatru au fost câştigate de firma LDC Trust Construcţii MV, ce aparține omului de afaceri Victor Mihalachi. Valoarea lucrărilor de consolidare este de 2,8 milioane de lei fără TVA. Lucrările au început în iunie şi trebuie încheiate în şase luni, respectiv până la finele lunii noiembrie. Pentru reabilitarea şi modernizarea teatrului, municipalitatea botoşăneană are la dispoziţie cinci milioane de euro, bani atraşi în actualul exerciţiu financiar european. Aceeaşi sumă a fost obţinută şi în exerciţiul financiar european 2007 – 2013 însă, la 31 decembrie 2015, când lucrările trebuiau finalizate, acestea ajunseseră la un stadiu de doar 20%. Valoarea totală a investiţiei la teatru este de 23.944.057 de lei, respectiv 5.136.556 de euro. Costurile suplimentare vor fi acoperite de la bugetul local.

Deja ai votat!
se încarcă...