Astăzi – Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” îşi serbează hramul

 

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie”, din curtea Spitalului de copii Botoşani, îşi serbează, astăzi, 9 noiembrie, hramul, cu ocazia prăznuirii Sfântului Ierarh Nectarie. Programul liturgic dedicat acestei sărbători a început ieri, începând cu ora 16.00, în cadrul slujbei Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, când racla cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie a fost scoasă din biserică în procesiune şi aşezată, spre închinare, până duminică seara, pe un podium special amenajat. Astăzi, programul liturgic a început cu Miezonoptica, Ceasurile, Utrenia şi Sfânta Liturghie.

Sfântul Ierarh Nectarie, cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este unul dintre cei mai iubiţi şi căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea pentru că „cine a năzuit la ajutorul său şi cu credinţă i s-a rugat nu a rămas neajutat”.

„Sfântul Nectarie ne-a învățat, prin viața sa, să nu încetăm nici o clipă să cerem, prin rugăciune, ajutorul Bunului Dumnezeu. Îi aşteptăm pe credincioşii botoşăneni să fie alături de noi în aceste zile de sărbătoare, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne dăruiască smerenia, răbdarea și dragostea Sfântului Nectarie,” a declarat preotul paroh Marius Ciobanu.

Biserica „Sfântul Apostol Andrei şi Sfântul Ierarh Nectarie” din municipiul Botoşani a fost construită în perioada 2009 – 2010, şi a fost sfinţită pe 14 noiembrie 2010 de către IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

 

Deja ai votat!