Eltrans a obţinut peste 60.000 de lei din parcările cu plată

0
sdr

Societatea Eltrans a încasat din parcările cu plată, în luna octombrie, 62.000 de lei. Asta în condiţiile în care, începând cu 20 octombrie, taxa a crescut de la 1,5 lei la 2 lei pe oră. Din această sumă, 20% reprezintă partea virată la bugetul local. Victor Ivănescu, directorul Eltrans, a explicat că din încasări sunt folosite fonduri şi pentru rezolvarea problemelor care apar în parcările cu plată, arătând că „avem cheltuieli, schimbăm în fiecare lună role, panouri solare, acumulatori etc”.

Încasările vor creşte în perioada următoare, în condiţiile în care vor deveni funcţionale şi cele trei noi parcări. Prin votul consilierilor municipali, au mai fost create parcări cu plată pe tronsonul sens giratoriu Bazar (intersecţia Ion Pillat – Calea Naţională) – Piaţa Centrală, în dreptul magazinului Profi de pe strada George Enescu, dar şi parcarea de lângă fostul Cinematograf Luceafărul. În cele trei zone au fost puse indicatoarele care atestă că sunt parcări cu plată, însă nu au fost montate încă parcometrele.

În municipiul Botoşani, la această dat sunt 12 parcări cu plată, respectiv: Bazar 1 (în faţa Bazarului Tati), Bazar 2 (în faţa Magazinului Piticot), Piaţa Centrală (la Comaliment), BRD (vizavi de Big), Xandor (pe strada Marchian), Banca Transilvania (pe strada Marchian), strada Ştefan Luchian (în spatele sediului Primăriei Botoşani), Parcarea Elvila, în faţa Complexului Romarta, lângă Tribunal (în faţa Casei Corpului Didactic), Piaţa Viilor şi în faţa sediului Nord Proiect.

Societatea Eltrans a cumpărat cinci parcometre noi, care vor fi puse în zonele centrale, iar cele existente vor fi mutate în alte parcări. Eltrans va dota şi cele două parcări din Griviţa şi Primăverii (magazinul Căminul), ce figurează ca fiind cu plată, însă parcometrele sunt defecte.

Deja ai votat!
se încarcă...