Război în PSD de la un post în CJ dorit de un fost subsecretar de stat

Pierderea guvernării de către PSD a tulburat rău de tot apele în organizația locală. Odată cu instalarea la Palatul Victoria, premierul liberal, Ludovic Orban a început să elibereze din funcție și secretarii și subsecretarii de stat numiți de PSD. Printre aceștia se află și botoșănenii Angel Gheorghiu, care era subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice (MDRAP), și Dan Deleanu, subsecretar de stat la Ministerul Apelor și Pădurilor.

Dacă în cazul lui Dan Deleanu lucrurile sunt clare, acesta urmând să revină la postul de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), în cel al lui Angel Gheorghiu sunt mult mai complicate și au tulburat liniștea și așa fragilă a organizației PSD Botoșani. Până la numirea în funcția de la MDRAP, ianuarie 2017, Angel Gheorghiu a fost viceprimar al orașului Bucecea. Plecarea sa la București i-a forțat pe consilierii locali să aleagă alt viceprimar. În aceste condiții, Angel Gheorghiu a rămas acum fără vreo slujbă.

În aceste condiții, gruparea Federovici a încercat să-l impună pe Angel Gheorghiu în funcția de administrator public al județului, funcție înființată în mandatul lui Florin Țurcanu pentru Radu Judele, dar care în mandatul lui Costică Macaleți a rămas neocupată.S-a încercat ca totul să fie tranșat la o ședință cu primarii înainte de vizita Vioricăi Dăncilă. Părerile au fost împărțite și chiar contondente, cele mai vehement fiind, în lipsa președintelui Consiliului Județean (CJ), Costică Macaleți, aflat în concediu medical, vicepreședintele CJ, Dorin Birta. Acesta și-a anunțat colegii, că dacă se va ajunge la impunerea unui administrator public al județului, el va renunța la funcția din CJ pentru a ocup acest post. Deși aflat în tabere diferite în cadrul partidului, Costică Macaleți susține și el că nu este nevoie de un administrator public: „Eu, întotdeauna, am făcut o diferență clară între ceea ce înseamnă partid și partea de administrație. Nu, nu m-am gândit la treaba aceasta și dintr-un motiv foarte important pentru mine. Dacă nu mi-am găsit timp de trei ani și jumătate o persoană, un specialist în care să am încredere, nu cred că pe ultima jumătate de an voi mai face vreun asemenea demers. Am auzit, nu am fost la ședința respectivă și nu vreau să comentez. E o chestiune pe care o decid eu”.

Angel Gheorghiu s-a întors vineri, 8 noiembrie, la Botoșani, după ce a fost eliberat din funcție. El a recunoscut că în partid s-a pus această problemă în discuție, dar că nu s-a luat vreo decizie pentru că nu a participat și Costică Macaleți. „Nu mi-am făcut un plan de viitor. A fost o discuție în partid, dar nu și o discuție cu președintele CJ. A fost doar un vot al primarilor, iar ce o să fie o să vedem”, a afirmat Angel Gheorghiu.

În aceste condiții, senatorul PSD Doina Federovici, președintele organizației județene, va trebui să joace rolul rabinului și să găsească o soluție, care să împace ambele tabere. „A fost o primă discuție, dar nu s-a decis încă nimic”, a conchis Federovici.

Deja ai votat!