Mesaje din cabina de vot șterse cu poliția

0

Polițiștii botoșăneni au trebuit să intervină astăzi în incinta unei secții de votare din satul Cătămărăști Deal (comuna Mihai Eminescu), unde președintele secției a sunat la 112 și a anunțat că în interiorul unor cabine de vot cineva a scris numele unor candidați la alegerile prezidențiale.

Procesul electoral a fost întrerupt apoximativ zece minute, interval în care acele cuvinte au fost acoperite. „Sesizarea a fost din partea președintei secției de votare, că pe suporții pentru vot din interiorul cabinelor au fost efectuate înscrisuri referitoare la două partide. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, fiind demarate verificări cu privire la aceste aspecte”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Cu toate acestea, reprezentanții IPJ susțin că situația nu poate fi catalogată drept incident electoral întrucât aspectele sesizate nu fac parte din categoria infracțiunilor sau contravențiilor sancționate de Legea electorală.

Deja ai votat!
se încarcă...