PSD a câștigat în 17 comune conduse de adversari, PNL doar în cinci

0

La o analiză mai profundă victoria PSD este mai clară la nivelul județului decât o arată rezultatele și asta prin prisma faptului că social-democrații au câștigat nu mai puțin de 17 comune conduse de primari ai altor partide, în timp ce PNL a reușit același lucru în cinci comune.

Viorica Dăncilă a ieșit pe primul loc în comunele: Brăești, Concești, Corlăteni, Corni, Coțușca, Cristinești, Dersca, George Enescu, Havârna, Pomârla, Prăjeni, Stăuceni, Suharău, Sulița, Știubieni, Ungureni și Viișoara, în timp ce Klaus Iohannis a câștigat comunele: Bălușeni, Hlipiceni, Nicșeni, Românești și Trușești.

O cauză importantă a acestor rezultate o poate constitui starea drumurilor. În cazul a patru dintre cele cinci comune pierdute de PSD, vector principal este nerealizarea drumului strategic, care trece prin ele sau este vecin cu ele: Hlipiceni, Românești și Trușești. În schimb, PSD a câștigat comuna Prăjeni, condusă de un liberal, pe unde tocmai s-a asfaltat sectorul de drum Flămânzi – Plugari, sau cele din George Enescu și Havârna, unde, la fel, s-au reparat drumurile.

Deja ai votat!
se încarcă...