Accident cumplit de muncă la Corni (video)

0

Un bărbat din Botoşani riscă să rămână invalid pe viaţă după ce a fost victima unui accident grav la locul de muncă. În vârstă de 49 de ani, botoşăneanul se afla luni dimineaţă în localitatea Corni, unde săpa un şanţ pe marginea drumului, alături de mai mulţi colegi.

Pentru ca lucrul să meargă mai repede, aceştia foloseau un aparat profesional care sfredelea pământul şi ajuta la formarea mai rapidă a şanţului. La un moment dat, însă, din caiuza neatenţiei şi a pământului umed, bărbatului i-a alunecat piciorul stâng, care i-a fost prins de unealta puternică. Partea de jos a piciorului din zona gambei, aproape i-a fost smulsă acestuia, bărbatul alegându-se cu trei răni masive, cauzate de lamele aparatului. Fără a se pierde cu firea, acesta s-a aşezat pe pământ, pe o parte, şi-a făcut un garou din curea, pe care a legat-o strâns la picior şi şi-a aşezat piciorul rănit peste cel drept, folosindu-l drept atelă.

La faţa locului a ajuns în scurt timp echipajul cu medic al SMURD, care i-a acordat bărbatului primul ajutor, i-a oprit hemoragie, după care la transportat la Urgenţe. „Din cauza stării grave a traumatismului, acesta a fost dus direct în sala de operaţii a secţiei de ortopedie, fiind diagnosticat cu o fractură complexă de gambă stângă. Medicii specialişti vor încerca salvarea parţii inferioare a piciorului, dar există riscul de amputaţie”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat şi în atenţia inspectorilor ITM Botoşani, care au demarat o anchetă.

Deja ai votat!
se încarcă...