Copil cu un diagnostic grav trimis la Iași

0

O fetiţă de doar opt ani a fost transportată în stare gravă la Iaşi, după ce medicii au descoperit un hematom la nivelul creierului.

Micuţa, elevă la o şcoală din judeţ, a început să se simtă rău în timpul orelor din dimineaţa de joi. I-a spus dirigintei de la clasă că o doare foarte tare capul şi are senzaţie de vomă, iar când femeia s-a apropiat de banca ei, micuţa a intrat într-o stare similară leşinului, fiind foarte moale şi abia răspunzând la stimuli. Copila a fost luată de o ambulanţă şi adusă la Botoşani, unde medicii au decis să o supună unui computer tomograf. Din păcate, examenul radiologic a scos la iveală o veste cumplită pentru părinţii fetiţei. „Copilul prezenta un hematom capsulă externă dreaptă, de aproximativ 5 milimetri, care punea presiune pe creier. Din acest motiv micuţa era confuză şi avea o stare de somnolenţă. A fost stabilizată şi transportată la Iaşi”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoşani.

Medicii specialişti de la Iaşi urmează să o supună pe fetiţa la un angio computer tomograf pentru ca medicii să încerce să îşi dea seama ce a cauzat aecl hematom, pentru că fetişa nu a suferit niciun traumatism la cap.

Angio-computer tomografia, denumită şi Angio-CT, reprezintă o investigaţie care combină tehnologia clasică a tomografiei computerizate cu cea a angiografiei convenţionale, pentru a crea imagini detaliate ale vaselor de sânge din corp.

Deja ai votat!
se încarcă...