Sute de locuri de muncă vacante

0

Numărul slujbelor scoase la concurs prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) în această săptămână a crescut cu peste 50% faţă de săptămâna trecută. Astfel, sunt puse la dispoziţia botoşănenilor 870 de locuri de muncă vacante.

Angajatorii caută în această săptămână specialişti cu studii superioare, în special ingineri, directori de vânzări, economişti, inspectori resurse umane. Printre cele mai atractive oferite sunt cele de la Filarmonica Botoșani, care caută instrumentist-șef partitură violoncel și flautist, cu salarii de 4.942 lei, respectiv 3.239 de lei.

Oferta pentru botoşănenii cu studii medii este destul de diversă, dar, din păcate, în general, salariul oferit este minim pe economie, şi anume 2.080 de lei brut. Cele mai multe posturi sunt în construcţii şi în industrie, dar sunt scoase la concurs şi posturi de asistent medical balneofizioterapie la Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe”, angajați pe diferite posturi la Cornișa sau în sistemul educațional.

De asemenea, în oferta de muncă AJOFM se găsesc şi posturi pentru persoanele necalificate, care nu au studii profesionale sau liceale absolvite, dar şi acestea sunt în construcţii şi confecţii.

La nivel național, angajatorii oferă 30.986 locuri de muncă, 56% fiind destinate persoanelor cu studii liceale, postliceale şi profesionale. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.024), lucrător comercial (1.916), agent de securitate (1.617), manipulant mărfuri (1.038), muncitor necalificat în industria confecţiilor (992), vânzător (888), ucenic (871), lăcătuş mecanic (832), confecţioner asamblor articole din textile (710), casier (647).

Pe de altă parte, din cele 30.986 de locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.845 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), 17.432 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, restul locurilor de muncă fiind destinate persoanelor cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Lista locurilor de munca vacante (aici)

Deja ai votat!
se încarcă...