Angajaţii din învăţământ au emoţii în privinţa salariilor

0
dav

Angajaţii din sisemul educaţional botoşănean au emoţii în privinţa salariilor. Dacă pentru lefurile aferente lunii octombrie problema a fost rezolvată în Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean prin redistribuirea de fonduri între şcoli, măsura nu va putea fi aplicată şi cu salariile care trebuie plătite la începutul lunii decembrie.

„Acum s-a putut asigura luând bani de la o şcoală la alta. fondurile pentru salarii sunt asigurate la nivelul de 92% din sumele necesare pentru închoiderea lunii octombrie, diferenţa urmând a fi reglată pe contribuţii”, a declarat Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ. Potrivit acestuia, redistribuiri de sume între şcoli au fost făcute încă din luna august, însă acum s-a ajuns la fondul sacului.

„În luna decembrie, nu avem bani deloc. În opinia mea soluția va fi prin alocare de fonduri fie din fondul de rezervă al ministerului, fie prin rectificare bugetară. Eu nu știu acum care este suma necesară la nivel național şi cât mai are ministerul în fondul de rezervă. Există o practică de-a lungul anilor de a asigura un fond de rezervă la dispoziţia ministerului, care poate fi folosit în situaţii de criză. E posibil să ne putem încadra în acel fond, dar sigur va fi nevoie de o rectificare deoarece sunt probleme cu fondurile în mai multe domenii”, a concluzionat Liviu Axinte.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...