vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTCe presupune renovarea unui acoperiș?

Ce presupune renovarea unui acoperiș?

Indiferent de cât de rezistente sunt materialele din care acoperișul este realizat, apariția unor defecțiuni pe întreaga sa perioadă de exploatare este inevitabilă. Atunci când acestea sunt suficient de grave încât să afecteze confortul și siguranța locuitorilor este mai mult decât evident că serviciile de renovare pentru acoperiș vor fi necesare numaidecât.

Servicii de reparații pentru acoperiș – când să apelezi la ele?

Atunci când umezeala din camerele de la nivelul superior al locuinței determină apariția mucegaiului pe pereți, iar temperatura din interior începe să se afle într-un dezechilibru constant, este clar că învelitoarea acoperișului nu mai este perfect funcțională.

În general, cauzele care conduc la deteriorarea acoperișului au la bază următoarele acțiuni: montajul deficitar al învelitorii și alegerea unor materiale slab calitative pentru construcția acesteia. Fie că este vorba despre o singură variantă, fie că ambele cauze au dus la necesitatea apelării la servicii de reparații, un lucru este cert: nu te poți ocupa de unul singur de renovarea acestuia, ci vei avea nevoie de o firmă cu experiență în acest domeniu.

În funcție de gravitatea situației, echipa de montaj venită la fața locului pentru a analiza stare actuală a învelitorii poate decide dacă va fi necesară doar o serie de reparații pentru acoperiș sau o înlocuire totală a acestuia. Pentru ca cele din urmă servicii, de totală înlocuire a sistemului de învelitoare, să fie necesare, defecțiunile de la nivelul acestuia ar trebui să fie cu adevărat ireparabile. Serviciile de renovare, în cazul unui acoperiș de casă veche, de exemplu, pot presupune înlocuirea totală a acestuia, căci funcționalitatea lui scade odată cu trecerea timpului.

Renovarea unui acoperiș – tehnici și modalități de realizare

Pentru a preîntâmpina apariția deteriorărilor de la nivelul acoperișului și, deci, și necesitatea serviciilor de reparații pentru acoperișuri, ale căror prețuri nu sunt întotdeauna prevăzute în bugetul alocat locuinței, va fi necesar să monitorizezi periodic starea acestuia.

Cu toate acestea, natura este imprevizibilă și, uneori, în ciuda faptului că îi acorzi acoperișului îngrijirea necesară, deteriorările apar în mod inevitabil. Dacă remarci faptul că disconfortul din interiorul casei este cauzat de slăbirea rezistenței lemnului din structura șarpantei, atunci este clar că întregul sistem de acoperiș trebuie demontat pentru ca aceasta să poată fi înlocuită. Intrând în profunzimea acestui exemplu, putem trage următoarea concluzie: șarpanta, aflată sub învelitoare, a fost afectată de umezeală sau de orice alt factor extern, din cauza slabei calități a materialelor folosite pentru acoperiș.

Ca atare, trebuie acordată o atenție foarte mare materialelor utilizate la reconstrucția sistemului de învelitoare, iar piesele auxiliare de prindere și de îmbinare vor trebui alese de la același producător, pentru a evita eventualele defecțiuni de prindere și nepotrivire.

RoofArt – servicii ireproșabile de reparații acoperișuri

Grație experienței acumulate de-a lungul existenței sale, compania RoofArt este capabilă să ofere servicii complete de reparații pentru orice tip de acoperiș de casă sau de bloc. Notorietatea firmei în acest domeniu nu s-a datorat doar produselor inovatoare oferite (țigla metalică Umbrella® și sistemul pluvial Scandic®), ci și promptitudinii și profesionalismului cu care răspunde cererilor venite din partea clienților.

Serviciile de reparații realizate prin intermediul echipelor de montaj partenere nu se rezumă doar la stabilirea stării în care se află acoperișul și la alegerea soluției optime de recondiționare a acestuia. Fiind cunoscătoare ale domeniului, acestea vor recomanda proprietarilor cele mai bune materiale pentru reconstruirea sau renovarea acoperișului. De asemenea, vor aduce la cunoștință de la bun început faptul că, în cazul serviciilor de reparații pentru orice tip de acoperiș, prețurile nu pot fi standardizate, acestea variind considerabil în funcție de gradul de deteriorare al învelitorii, de dimensiunea acesteia și, nu în ultimul rând, de materialele alese pentru construirea celei noi.

RoofArt recomandă folosirea țiglei metalice Umbrella®, pentru o rezistență impresionantă și o eleganță absolută a acoperișului. De ce această soluție? Pentru că oțelul suedez din care aceasta este realizată a fost testat timp de peste 40 de ani în condiții extreme de vreme, făcând față cu brio celor mai dure condiții meteorologice, iar compoziția acestuia îi oferă impresionante proprietăți anticorozive și antirugină.

Așadar, nu ezita să apelezi la experiența și profesionalismul specialiștilor RoofArt!

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...