Edilii pun gând rău jardinierelor de pe Pietonalul Unirii

0
dav

Pietonalul Unirii ar putea fi o zonă de promenadă mult mai frumoasă dacă s-ar renunţa la fântânile arteziene şi la jardinierele existente acolo. Arhitectul Mihai Tulbure susţine că, dacă ar depinde de el, ar dispune pe loc dezafectarea acestora. „Acolo a fost un exces de zel din partea unora care au vrut să fie cât mai scumpe, să lucreze cât mai mult la ele, dar se vede clar că mai mult încurcă. Nu pot fi organizate activităţi în zonă pentru că nu e un spaţiu deschis, ci unul blocat şi ştrangulat”, a afirmat arhitectul botoşănean. Prin dezafectarea fântânilor şi jardinierelor, susţine Mihai Tulbure, în zonă ar putea fi organizate târguri, dar şi manifestări cum ar fi parada formaţiilor de datini şi obiceiuri de iarnă. „Pe pietonal este o atmosferă deosebită, sunt copii, porumbei, seniori care socializează stând pe bănci, însă sunt aceste construcţii imense şi trebuie să ne strecurăm printre ele”, a mai spus Mihai Tulbure.

Iniţiativă susţinută de Cosmin Andrei

În toamna anului trecut, s-a adus în discuţie dezafectarea fântânilor şi jardinierelor, motivat de faptul că s-ar crea astfel o zonă de promenadă mult mai aerisită.

„Consider oportună discuția dezafectării acestor jardiniere și în acest sens intenționez să promovez o Hotărâre de Consiliu Local. Prin intermediul dumneavoastră lansez un subiect de dezbatere publică prin care întreb botoșănenii dacă sunt de acord cu dezafectarea acestor jardiniere și refolosirea materialelor de construcții în alte scopuri pentru a nu fi irosite”, declara atunci Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului.

Edilul adăuga că prin renunţarea la acele construcţii, zona va deveni mult mai atractivă şi nu ar mai exista părinţi stresaţi că micuţii lor s-ar putea accidenta în „jardinierele care au colţuri periculoase”. „Putem analiza varianta plantării unor pomi cu băncuțe circulare pe care să stea botoșănenii. Sunt tendințe moderne în urbanism pe care ar trebui să de abordăm. Toate orașele au centru istoric, au spațiu de promenadă, au zone în care se amenajează terase. Pe Pietonalul Unirii avem aceste constrângeri, aceste jardiniere cu care cred că ne-am obișnuit, dar care cred că ar trebui dezafectate”, concluziona Cosmin Andrei.

Edilul nu a mai continuat demersurile în această direcţie, după ce părerile botoşănenilor au fost împărţite.

Pietonalul Unirii a fost reabilitat şi modernizat în cel de-al doilea mandat al primarului Cătălin Flutur, în baza unei finanţări europene. n vara anului trecut, Lucrările au ieşit din perioada de monitorizare. Cu alte cuvinte, edilii au undă verde la schimbarea configuraţiei pietonalului, dacă şi-ar dori acest lucru şi ar dispune de fondurile necesare.

sdr
dav
Deja ai votat!
se încarcă...