Romanescu vrea din nou la liberali

0

Victoria lui Klaus Iohannis a devenit un magnet pentru primarii din județ. După Dumitru Chelaru și Costel Romanescu, primar care tocmai își forțase și obținuse excluderea din PNL, a revenit și el la matcă. Acesta a depus deja o cerere de adeziune la PNL, cerere ce va fi supusă aprobării partidului după turul doi al alegerilor prezidențiale.

La începutul lunii iunie, Costel Romanescu a fost exclus şi radiat din baza de date a partidului, pierzându-şi astfel toate drepturile pe care i le conferea calitatea de membru. Anterior, Costel Romanescu şi-a anunţat demisia din toate funcţiile deţinute în partid, după ce l-a criticat dur pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a respins constant numirea Liei Olguţa Vasilescu drept ministru al Dezvoltării, dar şi eliminarea lui Crin Antonescu de pe lista de europarlamentare a PNL Apoi, Costel Romanescu a dat curs invitaţiei PSD la Conferinţa Judeţeană de alegeri din luna aprilie, când, la Botoşani, a fost prezentă întreaga conducere social-democrată, în frunte cu Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă. Atunci, alături de el au mai fost şi primarii liberali din Darabani, Liviu Hrimiuc, şi Corlăteni, Costel-Cătălin Gavril.

Imediat ce a fost exclus, după ce a văzut trendul politic, Costel Romanescu a început să regrete mişcarea făcută. „Nu am dorit să fiu exclus, dar dacă aşa au dorit băieţii… Nu am nimic cu PNL, chiar respect PNL, dar am fost nevoit să vorbesc în public, când am văzut că în partid nu se ţine cont de părerea mea”, declara Romanescu.

În această toamnă s-a alăturat lui Florin Țurcanu în încercare de a resuscita ALDE și l-a susținut pe candidatul Mircea Diaconu în alegerile prezidențiale. De fapt, comuna pe care o conduce a fost singura câștigată de Mircea Diaconu, cu 43%. Pe locul doi a ieșit Viorica Dăncilă cu aproape 30%, iar Klaus Iohannis a primit doar 17% din voturi.

Acum, Romanescu, le cere consătenilor săi, într-o postare pe Facebook, să-l voteze pe Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale: „Precum am susținut în permanență, eu rămân liberal în adâncul sufletului; așadar pentru o Românie onestă și normală, vă recomand ca în turul II al alegerilor prezidențiale să votați partidul de dreapta – PNL! Mergem înainte cu încredere și speranță!”

Primul primar care a trecut în barca PNL a fost cel de Pomârla, Dumitru Chelaru. Acesta își motiva gestul prin faptul că, ultimele comportări ale liderilor naționali i-a făcut pe membrii Pro România să nu mai fie „deloc speciali” și că nu merge la PNL „pentru vreo funcție, pentru o candidatură la parlamentare”.

Deja ai votat!
se încarcă...