Restart în campania electorală

0

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale început în această noapte, de la ora 00:00, aceasta urmând a se încheia sâmbătă, 23 noiembrie, la ora 7:00. În turul doi se vor înfrunta candidatul PNL, președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, și candidatul PSD, fostul premier Viorica Dăncilă.

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că, potrivit legii, al doilea tur de scrutin are loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur.

Prefectura Botoșani a trimis necesarul de materiale consumabile pentru turul al doilea, fiind nevoie de suplimentarea autocolantelor cu 150.000 de bucăți.

La începutul săptămânii viitoare, reprezentanții Prefecturii vor pleca spre București pentru a aduce buletinele de vot pentru turul doi.

La secţiile de votare din străinătate, se votează pe durata a trei zile, ca şi la primul tur, conform următorului program: vineri, 22 noiembrie, între orele 12:00 – 21:00; sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 7:00 – 21:00 și duminică, 24 noiembrie, între orele 7:00 – 21:00. În toate cele trei zile există posibilitatea de prelungire a votării până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, reaminteşte AEP.

Ca şi în primul tur, operaţiunile privind numărarea voturilor, inclusiv a celor prin corespondenţă, sunt înregistrate video şi audio şi se desfăşoară în deplină transparenţă, în prezenţa tuturor membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a persoanelor acreditate. Persoanele acreditate să asiste la efectuarea operaţiunilor electorale la primul tur de scrutin sunt de drept acreditate să asiste la efectuarea acestor operaţiuni şi la al doilea tur.

Deja ai votat!
se încarcă...