Partidele de „dreapta” se încolonează în spatele lui Iohannis

0

Liberalii au stabilit un acord cu toate partidele care se consideră de dreapta pentru susținerea candidatului lor la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut de șeful campaniei electorale pe Botoșani, primarul municipiului Cătălin Flutur. Acesta susține că a purtat discuții cu USR, Dreapta Liberală, PMP și ALDE. „Klaus Iohannis va fi președintele României, dar pe noi ne interesează ca Botoșaniul să să vină cu zestrea sa de voturi la acest rezultat. Singuri, noi cei de la PNL, nu vom putea face acest lucru. De asta am avut discuții cu toți liderii locali ai partidelor de dreapta, discuții aplicate și avem niște înțelegeri cu cei de la USR-PLUS, PMP, Dreapta Liberală și o anumită parte din ALDE. Vom colabora în campanie și am fost încântat că și ei au interes ca președintele Iohannis să continue cu al doilea mandat. Vom insista pe mobilizare la vot”, a precizat Flutur. Acesta nu a precizat cum se vor putea translata susținerea către candidatul liberal și susține că speră ca aceste partide partenere să-și mobilizeze electoratul să vină la vot.

Primarul municipiului pune rezultatul slab pe care Klaus Iohannis l-a avut în primul tur pe seama faptului că la votul de acum o săptămână numărul tinerilor prezenți la urne a fost foarte scăzut, motiv pentru care a făcut un apel către aceștia.
Trebuie spus că majoritatea tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani sunt, în general plecați la studii și au votat în centrele universitare în care studiază, iar cei cu vârste între 25 și 35 de ani sunt plecați în număr foarte mare la muncă în străinătate.

Botoșani este printre cele cinci județe care nu găzduiesc o instituție de învățământ superior.

Deja ai votat!
se încarcă...