Copilă abuzată sexual de prietenul de pahar al tatălui

0

Un botoşănean este anchetat pentru agresiune sexuală, după ce a abuzat de fiica în vârstă de opt ani a prietenului de pahar. Abominabila faptă s-ar fi petrecut duminică, când individul, Florin I., în vârstă de 27 de ani, a băut împreună cu tatăl fetei, după care s-a strecurat în camera în care dormea micuţa, s-a aşezat în pat lângă ea şi a început să o mângâie în zonele intime. Dat în vileag, tânărul a fost ridicat de poliţişti şi internat în spital pentru expertizare psihiatrică, el fiind în custodia anchetatorilor. Totodată, fata a fost examinată medico-legal, însă nu au fost găsite urme de violenţă. 

Investigaţiile făcute de poliţişti au stabilit că individul nu ar fi constrâns-o pe fată în vreun fel şi nici nu i-ar fi făcut alte propuneri. Însă, potrivit Codului penal, faptele comise de botoşănean fac parte din categoria agresiunilor sexuale şi prin urmare anchetatorii urmau să analizeze probatoriul administrat şi în funcţie de acesta se va stabili dacă se impune luarea unei măsuri preventive faţă de bărbat.

Cercetările se derulează sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, care va decide dacă va fi sesizată instanţa de judecată.

Fiică abuzată de propriul părinte

Cazul vine însă după un val de agresiuni sexuale comise asupra minorelor. Luna trecută, de exemplu, un bărbat din comuna Păltiniş a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani sub acuzaţia de viol, după ce ar fi abuzat de propria fiică. Potrivit anchetatorilor, fapta s-ar fi petrecut în seara zilei de 19 aprilie, în timp ce bărbatul se afla împreună cu fiica la un izvor pentru a lua apă. Pe fondul consumului de alcool şi prin constrângere morală, bărbatul ar fi întreţinut un raport sexual oral cu fata în vârstă de 13 ani.

În schimb, un fost poliţist de frontieră este bănuit să ar fi agresat sexual două fetiţe în vârstă de 3 şi respectiv 6 ani aflate în grija soţiei sale care era asistent maternal. Faptele au ieşit la iveală după ce micuţele urmau să fie adoptate de o familie, iar viitorii părinţi au observat câteva reacţii din partea fetiţelor care au dat de bănuit. Prin urmare, au fost sesizate autorităţile, cazul fiind anchetat în prezent de procurori.

Deja ai votat!
se încarcă...