Lacul cu nuferi, iluminat și supravegheat video (video)

0
bty

Lacul cu nuferi va fi supravegheat video. Decizia a fost luată de reprezentanţii Consiliului Județean, după ce mobilierul stradal de pe aleea ce duce spre lac și cel din jurul lacului a fost vandalizat de mai multe ori.

Săptămâna trecută au început lucrările de montare a iluminatului și în paralel se va trage fibră optică pentru camerele de luat vederi. „Am introdus și o fibră optică, care va fi folosită pentru montarea unor camere de supraveghere pe toată lungimea aleii și în zona lacului. Au fost diferite distrugeri în zonă: balustradă, bănci, coșuri de gunoi, chiar și în zona amenajată pe insuliță. Sperăm ca să putem identifica cu ajutorul acestor camere atât răufăcătorii, cât și posibile persoane care fac drifturi prin zonă”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani.

Acesta speră ca firma care a câștigat licitația să termine de turnat fundațiile pentru stâlpi până se va strica vremea, astfel încât lucrarea să fie finalizată undeva în prima parte a lunii decembrie.

Iluminatul Lacului cu nuferi a făcut obiectul unei interpelări a grupului consilierilor liberali în ultima ședință a CJ. Aceștia erau nedumeriți de ce lucrările au întârziat și întrebau conducerea CJ dacă acestea vor mai fi finalizate în acest an, așa cum erau prinse în planurile de dezvoltare.

O reprezentantă a aparatului tehnic al CJ a explicat că lucrările au întârziat din cauza procedurilor de licitație public și în special al unui proces care a dus la diminuarea sumei pentru realizarea proiectului de iluminat al lacului.

Deja ai votat!
se încarcă...