Prezenţă botoşăneană de succes la Târgul de Turism al României

0

Judeţul Botoşani a fost reprezentat cu succes la ediţia din acest an a Târgului de Turism al României. Târgul a fost organizat în perioada 14 –  17 noiembrie, la Romexpo, Consiliul Judeţean, Primăria Botoşani şi centrele de promovare turistică Botoşani şi Dorohoi colaborând la această participare de succes.

Peste 2.500 de persoane au trecut pe la stand, fiind interesate de posibilitatea de a vizita municipiul și județul Botoşani. Un punct de atracție deosebit pentru toată lumea a fost oferta referitoare la AquaPark Cornișa, vedeta incontestabilă a standului.

„20 de agenții de turism din țară și-au manifestat intenția de a include destinația Botoșani în ofertele lor viitoare. Perspectiva organizării unor sejururi la Botoșani a stârnit și interesul unor operatori străini, inclusiv din Japonia. Buna organizare a standului botoșănean a fost remarcată și de mass-media națională, care a prezentat materiale filmate sau audio, reportaje și interviuri despre oferta noastră turistică (TVR, Prima TV, Pro TV, Radio România Actualități, site-uri și publicații de profil)”, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Botoşani.

Astfel, prezența reușită la ediția 2019 a Târgului de Turism al României asigură definirea Botoșanilor ca destinație turistică nouă în ceea ce privește turismul de divertisment, prin AquaPark Cornișa, sporind astfel interesul și pentru componentele tradiționale: turismul cultural și istoric, turismul religios, cel gastronomic sau cel bazat pe punerea în valoare a specificului tradițiilor botoșănene.

Standul botoşănenilor a avut un plus de culoare şi prin spectacolul susţinut de  Ansamblul folcloric Mugurelul – Mărgineanca, sub îndrumarea profesorului Marcel Dupu și maestrului coregraf Valentin Rău.

La târgul de turism a participat şi Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean. „La Târgul de Turism al României am fost încântați să avem alături de noi Ansamblul folcloric Mărgineanca Botoșani și Mugurelul Dorohoi, alături de care am promovat producătorii locali și potențialul turistic al județului Botoșani. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect”, a declarat oficialul.

Deja ai votat!
se încarcă...