Undă verde de la IŞJ pentru proiectul “5000 de zâmbete”

0

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a dat undă verde proiectului „5000 de zâmbete”, derulat de Asociaţia „Grup Civic Botoşani. Daniel Câşlariu, preşedintele asociaţiei, s-a întâlnit astăzi cu Gabriel Hârtie, inspector şcolar general, şi a anunţat că a obţinut acordul pentru a demara aceasta campanie în școlile din mediul rural, beneficiari fiind copii de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a.

Acest proiect are drept grup ţintă copii din mediul rural care, potrivit iniţiatorilor, au dreptul să se bucure şi să primească daruri în preajma sărbătorilor de iarnă. Proiectul a fost demarat la începutul acestei luni, pentru partea organizatorică, iar pachetele vor ajunge la copii în perioada 2 – 6 decembrie.

Daniel Câşlariu a precizat că, în colaborare cu un producător de dulciuri din Covasna, vor fi pregătite 5000 de pachete cu dulciuri. Se estimează că proiectul va presupune un efort financiar de aproximativ 50.000 de lei, fondurile fiind adunate prin contribuţia unor oameni cu suflet mare care se implică, de regulă, în proiecte umanitare. „Ştiu că este o nebunie, dar eu vreau să mi-o asum pentru că am ajuns să cred că puterea este în mâinile noastre şi că bunătatea şi dorinţa multor semeni de a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie este mare”, a declarat Daniel Câşlariu.

Pachetele vor fi oferite tuturor copiilor din clasele 0-IV din şcolile incluse în proiect, pentru că beneficiarii darurilor nu pot fi separaţi în funcţie de situaţia materială.

Deja ai votat!
se încarcă...