Ziua Internaţională a Toleranţei, marcată la Şcoala Coşula

0

Pe 16 noiembrie, elevii Şcolii gimnaziale “Nicolae Călinescu” Coșula au marcat Ziua Internaţională a Toleranţei. La activitatea numită sugestiv “Toleranța este atributul umanității”, coordonată de mediatorul școlar Virgil Cobzariu, Mihaela  Mironică, secretarul şcolii şi Maricel Sandu, directorul unităţii de învăţământ,  au participat 71 de elevi din clasele I-IV.

Potrivit organizatorilor, activitatea s-a derulat pe mai multe secţiuni, respectiv  prezentarea unor filmulețe, completarea unui chestionar despre toleranţă, desene, precum şi o dezbatere. Viziunea şcolarilor de la clasele primare asupra educaţiei, exprimată în limbaj plastic, a evidenţiat nu doar rolul şi necesitatea acesteia, ci şi o serie de probleme globale, cum ar fi folosirea raţională a resurselor planetei, asigurarea egalităţii de şanse, dreptul la educaţie.

În finalul activităţii, elevii au realizat un set de „reguli de aur ale toleranţei”. În cadrul activități, elevii de etnie romă au prezentat costumele specifice etniei. „Vorbind despre toleranţă, este necesar ca aceasta să fie înţeleasă şi însuşită în primul rând de către copii, pentru că altfel nu vor învăţa sau vor învăţa foarte greu mai târziu cum să facă faţă situaţiilor conflictuale sau chiar conflictelor”, a declarat Mihaela Timofte, profesor pentru învăţământul primar.

 

Deja ai votat!
se încarcă...