Fost comisar de la Garda Financiară trimis la pușcărie

0

Un fost comisar de la Garda Financiară Botoșani (n.r. – transferat din vara lui 2013 la Oficiul Național al Jocurilor de Noroc – ONJN), a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, după încălcarea repetată a unor ordine de protecție. Acuzat de nerespectarea hotărârilor judecătorești, Ioan Teodorescu a primit o pedeapsă rezultantă de un an și cinci luni de închisoare în regim de detenție, asta în condițiile în care mai avea o condamnare cu suspendare din 2016.

Ioan Teodorescu a avut interdicția dictată de judecători de a se apropia de fosta sa soție și de copil, însă a încălcat în mod repetat decizia instanței. Ba mai mult, el și-ar fi amenințat fosta parteneră de viață prin intermediul telefonului mobil. Citat în instanță, Ioan Teodorescu nu s-a prezentat la niciun termen de judecată. Decizia definitivă a fost pronunțată vineri de Curtea de Apel Suceava.

Ioan Teodorescu a fost trimis în judecată în 2016 și de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava pentru luare de mită în formă continuată dar și pentru folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. Asta pentru că, în calitate de inspector ONJN, el ar fi ajutat câțiva oameni de afaceri, care utilizau nelegal aparate de jocuri de noroc, să scape de eventualele sancțiuni, anunțându-i și de controale. Acest ultim dosar este încă pe rolul Curții de Apel Suceava, care este instanța de fond.

Deja ai votat!
se încarcă...