Premii în bani pentru viitorii învăţători la Gala “Angelica Gherman”

0

Asociaţia B-Right Media organizează o nouă ediţie a Galei „Angelica Gherman”. Ajunsă la a VII-a ediţie, gala din acest an aduce şi un nou format, graţie colaborării asociaţiei cu Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Casa Corpului Didactic și Școala 13 Botoșani. În cadrul competiţiei vor fi premiaţi elevi de clasa a XII-a ai profilului pedagogic. Noul format vine în contextul Centenarului învățământului pedagogic la Botoșani, prilej cu care organizatorii își propun să motiveze viitorii absolvenți să aleagă cariera de învățător.

În cadrul ediției din acest an, se vor acorda mai multe premii în bani, respectiv: Premiul I – 300 lei; Premiul al II-lea – 250 lei; Premiu al III-lea – 200 lei; Mențiuni – câte 50 de lei fiecare.

Pentru înscriere, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie elev sau elevă în clasa a XII-a la profilul Pedagogie de la Liceul „Pedagogic Nicolae Iorga” Botoșani; să depună un proiect de activitate integrată pentru clasele primare, pentru o disciplină la alegere/ activitate extracurriculară; să depună o fișă de prezentare care să conțină: numele candidatului, vârsta, clasa, liceul, număr de telefon, adresă de email și o scurtă motivație (maxim zece rânduri) a deciziei de a se înscrie în concurs. Proiectele și fișele de prezentare se vor trimite într-un singur email, la adresa asociatiabrm@gmail.com, până pe 29 noiembrie 2019.

Proiectele transmise vor fi evaluate până la data de 4 decembrie,  urmând ca fericiții câștigători ai ediției să fie anunțați în data de 6 decembrie, în cadrul galei ce va avea loc în Centrul Multifuncțional Angelica Gherman, înființat printr-un parteneriat între Școala 13 și Asociația B-Right Media.

O viață dedicată carierei de învățător

Angelica Gherman, în memoria căreia Asociaţia B-Right Media organizează anual această Gală, a fost şi va rămâne în amintirea tuturor ca o învăţătoare şi autoare de cărţi şcolare cu un palmares impresionant care cuprinde: 23 de cărţi şcolare, toate editate la Bucureşti; tiraje însumând peste 300.000 de exemplare distribuite în întreaga ţară şi în Republica Moldova, în librăriile tradiţionale şi virtuale; 37 de ani de carieră la catedră; sute de elevi cărora le-a îndrumat primii paşi în şcoală; diploma „Gheorghe Lazăr – clasa I” , obţinută în anul 2007 şi diploma „Educatorul Deceniului” decernată de Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi, respectiv Diploma de Merit în domeniul Educaţie, acordată de Primăria Municipiului Botoşani la prima ediţie a Galei Valorilor Feminine, în anul 2009. Angelica Gherman a trecut la cele veşnice la 1 martie 2012, după ce, timp de mai mulţi ani, s-a luptat cu o boală necruţătoare.

Șapte ani de premii pentru excelență în educație

Gala Angelica Gherman a fost lansată oficial la 1 martie 2013 și a continuat an de an, fiind premiaţi învățători debutanți, sau dimpotrivă, cu multă experiență la catedră. Au fost premiate persoane recunoscute la nivel județean pentru meritele deosebite, formatul fiind mereu schimbat pentru a oferi egalitate de șanse potențialilor beneficiari ai marelui premiu.

Ediția I, 2013

– Învățătorul debutant al anului: Lucia Bianca Ababei, învățător la Școala „Grigore Antipa”

Ediția a II-a, 2014

– Învățătorul anului: Mariana Agache, învăţător la Şcoala „Ştefan cel Mare”

Ediția a III-a, 2015

– Învățătorul anului: Adriana Cojocariu, învățător la Școala Gimnazială 13

-Diploma de Excelență pentru întreaga activitate didactică: Elena Apăștinii, învățător la Școala 13

Ediția a IV-a, 2016

– Diploma “Învățătorul debutant al anului”, adjudecată de Cornelia Pîrvu, învățător la Școala 1 Dângeni

 

-Diploma pentru întreaga activitate didactică: învăţător Constantin Barbu, Școala 11

-Diplomă de Recunoștință, acordată Școlii Gimnaziale 13 Botoșani, pentru proiectele implementate pentru a păstra vie memoria Angelicăi Gherman, fost cadru didactic al unității de învățământ.

Ediția a V-a, 2017

– Cel mai bun proiect educațional – Florentina Dănilă, Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga”

-Diploma de Excelență pentru întreaga activitate didactică: regretata Dorina Buzdugan

– Diploma de apreciere pentru Învățătorul debutant al anului 2017: Alina Enache, învățător în comuna Mihai Eminescu

Ediția a VI-a, 2018

– Învățătorul anului 2019 – Marinela Mihai, Școala Vorniceni

– Diplome de excelență pentru întreaga carieră: Viorica Saucă și Elena Părpăluță, de la Școala 13 Botoșani

-Diploma de apreciere pentru start în cariera didactică: Petronela Bejenariu, de la Școala Dobârceni.

Mai multe informaţii pot fi obţinute : la adresa de e-mail asociatiabrm@gmail.com sau de pe pagina de facebook  https://www.facebook.com/Asociatiabrightmedia/

Deja ai votat!
se încarcă...