Recomandare Delgaz Grid – Verificaţi instalaţiile de utilizare a gazelor naturale!

0

Reprezentanţii Delgaz Grid le recomandă botoşănenilor să se pună la adăpost de evenimentele tragice şi să verifice instalaţiile de utilizare a gazelor naturale. Aceste verificări nu suportă amânare, deoarece, nefăcute la timp, pot duce la incidente grave, cum sunt exploziile sau intoxicațiile cu monoxid de carbon.

Verificarea este o acțiune preventivă de mare importanță și din acest motiv, nu este facultativă, ci este o obligație legală. Astfel, botoşănenii trebuie să se asigure de buna funcționare a instalației de utilizare a gazelor naturale. „Cu ajutorul unor aparate speciale, se detectează eventuale scurgeri de gaze naturale, pe traseul întregii instalații de utilizare gaze naturale, se verifică modul de funcționare a arzătoarelor de gaz, starea îmbinărilor şi garniturilor aferente acestora. Se verifică, totodată, funcționarea aparatelor de măsurare, control, reglare și de siguranță, precum și echipamentul de reglare din instalațiile de utilizare gaze naturale. Nu în ultimul rând, este verificată stabilitatea conductelor și etanșeitatea îmbinării conductelor și armăturilor și, de asemenea, se verifică starea răsuflătorilor și a căminelor, existente pe traseul instalației interioare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Delgaz Grid.

În cazul în care se constată neconformități la instalaţii, acestea sunt remediate sau se iau măsuri de siguranță, până la remedierea acestora, numai de către firme autorizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Potrivit reglementărilor în vigoare, emise de către ANRE, verificările și reviziile sunt obligatorii și se execută în baza unui contract de prestări servicii, numai de către firme autorizate de către această autoritate. Alegerea prestatorului de servicii, pentru verificări și revizii instalații de utilizare gaze naturale, revine clientului, lista firmelor autorizate, de către ANRE, pentru aceste operațiuni, regăsindu-se la adresa la www.anre.ro respectiv, http://www.anre.ro/ro/info-consumatori/operatori-economici/gaze-naturale.

Botoşănenii pot obţine informații vizând data la care expiră verificarea/ revizia instalației de utilizare gaze naturale de la furnizorul  de gaze naturale.

Deja ai votat!
se încarcă...