Botoşăneni amendaţi pentru că au aruncat deşeuri la întâmplare

0

În ultimele zile polițiștii locali au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajere pe domeniul public sau în alte locuri decât cele special amenajate. Au fost luaţi în vizor şi botoşănenii care abandonează deșeurile lângă platformele special amenajate în cartiere.

Potrivit conducerii Poliţiei Locale, au fost monitorizate platformele aflate pe Calea Națională 111 și cartierul ANL Bucovina. „Pe durata desfășurării activităților s-a constatat că botoșănenii nu colectează selectiv deșeurile, mai mult le aruncă direct pe platformă sau în imediata apropiere creând un aspect insalubru și favorizând împrăștierea acestora pe domeniul public. Au fost aplicate 17 sancțiuni cu amendă în cuantum total de 2.700 lei, pentru aruncarea deșeurilor lângă containere, abandonarea deșeurilor pe domeniul public – spații verzi şi în alte locuri decât cele amenajate”, se arată într-un comunicat transmis de conducerea Poliţiei Locale.

Conform hotărârii de Consiliu Municipal privind stabilirea unor norme de gospodărire, înfrumuseţare, păstrare a ordinii şi curăţeniei în municipiu, pentru abandonarea gunoaielor pe domeniul public, sancțiunile sunt între 400 și 1000 lei pentru persoanele fizice, respectiv pot ajunge până la 2500 lei în cazul  persoanelor juridice. În cazul în care se aplică prevederile legii privind regimul deşeurilor, sancțiunile pot ajunge și la persoanele fizice până la 2000 lei.

Polişţiştii locali le recomandă botoşănenilor să păstreze curățenia la  platforme și să respecte codul de culori aferent colectării selective a deşeurilor. În următoarea perioadă, vor fi intensificate verificările, pentru a preveni depozitarea necontrolată a deșeurilor, cât și pentru respectarea obligațiilor contractuale de către operatorul de salubrizare.

Deja ai votat!
se încarcă...