Botoşăneni trataţi cu Poliţia la uşă

0

Tot mai mulţi botoşăneni sunt duşi la Urgenţe sau la Psihiatrie sub escorta Poliţiei, din cauza agresivităţţii de care dar dovadă. În noaptea de marţi spre miercuri, două cazuri i-au uimit până şi pe poliţişti, care au dizlocat nu mai puţin de şase echipaje, cu sprijinul la alte două de jandarmi şi două de la Ambulanţă, pentru doi tineri, unul de 21 şi unul de 15 ani.

Primul caz a fost cel al tânărului de 21 de ani, care i-a şocat pe oamenii legii prin comportamentul său extrem de agresiv şi mai ales prin forţa pe care o arăta. Acesta se afla într-un cartier din centrul oraşului în vizită la nişte prieteni, care dădeau o mică petrecere. La un moment dat, însă, acesta a început să devină extrem de vilen chiar cu amicii lui, începând să distrugă tot prin casă. Speriaţi, tinerii au încercat să îl calmeze, însă când au văzut că situaţia devenea şi mai rea, au apelat la 112. apoi a început o adevărată desfăşurare de forţe. A ajuns mai întâi un echipaj de poliţie, însă oamenii legii au realizat repede că nu pot face faţă tânărului care era şi agitat, dar şi foarte bine făcut fizic. Şi-au mai chemat un echipaj în ajutor, însă nici în patru nu au reuşit să îş liniştească pe scandalagiu, astfel că au cerut ajutorul şi echipajului de jandarmi, o dubă plină cu jandarmi sosind în scurt timp la faţa locului. Scenele erau parcă desprinse din filme de acţiune, patru oameni masivi încercând din răsputeri să îl imobilizeze pe tânărul de 21 de ani, care era violent chiar şi încătuşat fiind. Într-un târziu, cei opt angajaţi ai MAI au reuşit să îl liniştească şi au apelat la o ambulanţă pentru a fi transportat la Urgenţe, după care internat la Secţia de Psihiatrie.

După nici o oră, un alt apel la 112 venea din partea mamei unui tânăr de 15 ani, care cerea ajutor din cauza fiului ei care era agresiv verbal, agitat şi ameninţa că se aruncă de la etaj. Deja trecuţi printr-o experienţă neplăcută cu un tânăr în urmă cu puţin timp, la acest apel nu mai puţin de trei echipaje de poliţie s-au deplasat în regim de urgenţă, ajungând la adresa menţionată în apel. La faţa locului, aceştia au găsit, într-adevăr, un tânăr extrem de agitat, diagnosticat cu o afecţiune neuronală, care nu dorea să îşi ia tratamentul de seară şi îşi ameninţa mama. Speriată, femeia a cerut ajutor.

La faţa locului a sosit şi un echipaj de la Ambulanţă, iar poliţiştii au fost nevoiţi să îşi pună în practică calităţile de negociatori, reuşind într-un târziu pe tânăr să îşi ia tratamentul, chiar sub privirile lor, pentru a se asigura că a înghiţit pastilele. Din acest motiv, mama tânărului a refuzat ulterior transportul la spital, băiatul rămânând acasă.

Deja ai votat!
se încarcă...