Prefecții, băgați în ședință de ministrul de Interne pentru alegeri

0

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, i-a convocat pe prefecți și pe membrii comisiilor tehnice judeţene pentru organizarea alegerilor prezidențiale într-o videoconferinţă care a avut ca temă cel de-al doilea tur de scrutin, ce va avea loc duminică, 24 noiembrie.

Numărul incidentelor electorale înregistrate în ziua de 10 noiembrie a scăzut. Mă bazez pe dumneavoastră şi mă aştept ca şi în turul 2 să fie o organizare bună”, a precizat ministrul de Interne, atenționându-i pe prefecți că „veţi avea monitorizare de la nivel central în fiecare judeţ, diferită faţă de turul întâi, monitorizarea însemnând susţinere şi sprijin pentru o bună comunicare, operativitate maximă şi găsirea unor soluţii adecvate, rapide, care să soluţioneze orice eveniment într-un mod operativ”.

Prefectul Dan Şlincu susține că, la nivelul județului, toate pregătirile pentru scrutinul de duminică sunt în grafic. Buletinele de vot, ștampilele și autocolantele sunt depozitate în Prefectură, sub sigiliu şi paza jandarmilor, urmând ca acestea să fie distribuite primarilor în cursul zilei de sâmbătă. Edilii vor preda materialele preşedinţilor secţiilor de votare, astfel că până sâmbătă seară, la ora 18:00, toate secţiile să fie pregătite pentru procesul electoral de duminică.

În județul Botoșani au fost organizate 427 de secții de vot. „Pentru cele 427 de secții de votare, Inspectoratul de Poliție Județean asigură paza pe 147 secții de votare, Inspectoratul Județean de Jandarmi pe 92 secții de votare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență pe 74 secții de votare, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani pe 109, iar celelalte cinci secții de votare sunt asigurate în acest segment al pazei de Instituția Prefectului (n.r. – Serviciul de Pașapoarte și cel de Permise), Biroul Județean de Poliție pentru Transporturi și Biroul Județean pentru Imigrări”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Pentru turul doi, guvernul a alocat peste șase milioane de lei pentru cheltuielile cu personalul și 390 de mii de lei pentru cele cu materiale. Indemnizaţiile brute ale preşedinţilor, vicepreşedinţilor secţiilor de vot şi ale operatorilor de calculator vor fi de 570 de lei, în timp ce cele ale membrilor secţiilor de vot vor fi de 300 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...