Suite maramureșene aduse pe scena Filarmonicii Botoșani

0

Filarmonica Botoșani are onoare de a cânta mâine, de la ora 18:30, în sala Casei Sindicatelor, în premieră absolută, „Suita maramureșeană” numărul 4 a compozitorului și dirijorului Matei Pop.

Născut în Cluj, în anul 1980, într-o familie de muzicieni, Matei Pop s-a aplecat asupra folclorului românesc, în special cel maramureșean, care nu „este o năzbâtie” și a prelucrat patru suite pe care în această seară instrumentiștii botoșăneni le vor interpreta. Pe scenă va urca și violoncelistul Octavian Alin Lup.

Din program mai fac parte două lucrări clasice „Variaţiuni pe o temă rococo pentru violoncel şi orchestră, op. 33” (P. I. Ceaikovski) și „Simfonia nr. 1, în do minor, op. 68” (J. Brahms)

Doctor în muzicologie, Matei Pop este în prezent dirijor al Orchestrei studenţeşti „Antonin Ciolan” din cadrul Academiei de Muzică Gheorghe Dima şi al Ansamblului de muzică contemporană „Ad Hoc”. Pe lângă activitatea dirijorală, tânărul muzician s-a remarcat şi în calitate de compozitor, lucrările sale fiind interpretate şi înregistrate atât în ţara, cât şi în străinătate, şi obţinând premii la concursuri de compoziţie naţionale şi internaţionale.
Octavian Alin Lup, ardelean și el, este prim violoncelist al orchestrei „Camerata Regală” şi membru al ansamblului „Orchestra Romană de Tineret”. De asemenea, este membru al cvartetului de violoncele „Cellisimo”. A susținut numeroase recitaluri și concerte în România, concertând ca și solist cu aproape toate filarmonicile din țară.

Prețul biletului este de 20 de lei, elevii, studenții și pensionarii având reducere 50%.

Deja ai votat!
se încarcă...