Sute de botoşăneni la hramul Bisericii “Vovidenia”

0
sdr

Astăzi, 21 noiembrie, de marea sărbătoare „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, sute de botoşăneni au participat la slujba prilejuită de hramul Bisericii „Vovidenia”. Unii credincioşi au asistat la slujbă stând pe lângă zidurile lăcaşului de cult, deoarece biserica a devenit la un moment dat neîncăpătoare. Înainte de a intra la slujbă, botoşănenii au trecut prin foişorul din curtea bisericii pentru a se închina la părticele din moaştele sfinţilor Ecaterina, Efrem cel Nou, Ioan Rusul, Sfântului Ierarh Ignatie, Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, dar şi la fragmentul din Sfânta Cruce. Tot lângă biserică a fost amplasat un cort unde au fost puse bucate tradiţionale, nelipsite de la slujba hramului deoarece, în finalul acesteia au fost pomeniţi ctitorii bisericii, dar şi enoriaşii plecaţi din această lume.

În finalul slujbei, preotul paroh Partenie Apostoaie a vorbit despre această mare sărbătoare închinată Maicii Domnului şi despre  frumuseţea familiei care menţine o legătură vie cu Dumnezeu. „Amintindu-se de viaţa curată pe care trebuie să o începem de astăzi, amintindu-ne de taina bisericii care este spital, şcoală, cale către cer şi amintindu-ne şi poposind mintea noastră la inima Maicii Domnului la care ne regăsim noi toţi, cu necazurile, ispitele şi încercările vieţii, dar având speranţă că ne dă putere, având speranţă că îngenunchind în faţa icoanei Maicii Domnului, având speranţă că spovedindu-ne şi împărtăşindu-se, având speranţă că rugându-ne şi chemând-o în viaţa noastră, ea, Maica Domnului, ne deschide uşa milostivirii pentru Împărăţia Cerurilor, pentru a fi biruitori împotriva păcatelor şi ispitelor vieţii pentru a duce o viaţă frumoasă şi când spun frumoasă nu înseamnă comodă. Aici greşim noi creştinii, noi confundăm o viaţă frumoasă şi plăcută lui Dumnezeu cu o viaţă comodă, nu-i aşa, o viaţă frumoasă fără de păcat, cu demnitate, ştiind că Maica Domnului rămâne cea mai apropiată persoană pentru fiecare creştin în parte şi pentru noi toţi laolaltă. Amin”, a spus, printre altele, preotul paroh.

Programul liturgic de la Biserica “Vovidenia” continuă astăzi, la ora 18.00, cu procesiunea Calea Sfinţilor, care va fi urmată de Taina Sfântului Maslu cu şapte preoţi şi rugăciuni de dezlegare.

dav
sdr
dav
dav
dav
sdr
dav
sdr
dav
Deja ai votat!
se încarcă...