Preotul Grigore Diaconu, sărbătorit la împlinirea a 50 de ani de activitate pastorală (video)

0
dav

Preotul Grigore Diaconu a fost sărbătorit ieri în marea familie a parohiei Sfânta „Cuvioasă Parascheva”, la împlinirea a 71 de ani de viaţă şi a 50 de ani de activitate pastorală. Enoriaşii şi preoţii alături de care slujeşte în biserică i-au cântat „La mulţi ani” urându-i toate cele bune. Grigore Diaconu şi-a amintit că şi-a început activitatea de preot în parohia Santa Mare. Acolo a slujit până în  ianuarie 1976. A fost transferat apoi la parohia „Sfinţii Voievozi” şi în acelaşi timp numit şef de Birou administrativ la Protopopiatul Botoşani, ca după doi ani să fie numit protopop, la vârsta de 29 de ani.

În ultimii 30 de ani a slujit la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Părintele Grigore Diaconu a fost protopop până în martie 1990. A înfiinţat Asociaţiei „Munţii Metaliferi Germania – Cuvioasa Parascheva Botoşani”, cu care a realizat lucruri foarte frumoase şi prin care a înlesnit primirea unor donaţii din străinătate pentru spitalele şi grădiniţele din oraş, Căminul de bătrâni de la Leorda etc, cea mai importantă lucrare fiind baza de tratament de la Spitalul de Copii.

Din aprilie 1997, în urma unui concurs, a ocupat şi funcţia de director al Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe”, unitate pe care a condus-o 17 ani.

Grigore Diaconu le-a spus celor prezenţi că orice bucurie şi orice necaz al credincioşilor au trecut prin inima sa şi le-a mulţumit enoriaşilor, dar şi soţiei sale pentru că l-a ajutat în activitate. „Cel mai important lucru este cât am reuşit să zidesc biserici în inimile credincioşilor. Pentru toate îi mulţumesc lui Dumnezeu, cu câte ne-a binecuvântat familia care înseamnă parohia noastră, familia mea, pe care o ştiţi. Preotul este duhovnicul fiecăruia, ştie bucuriile şi necazurile şi, în măsura în care poate şi se străduieşte, alină durerile şi amplifică bucuriile credincioşilor. O rog pe Maica Domnului să fie mijlocitoare la Iisus Hristos să ne dăruiască sănătate, pace, linişte şi bucurii în aceste vremuri atât de tulburi”, a spus, printre altele, părintele Grigore Diaconu.

Deja ai votat!
se încarcă...