Dezbatere și concurs pe tema: ”Stop poluării! Natura înseamnă viață!”, la Colegiul Economic

0

Pe 21 noiembrie, în cadrul Săptămânii Educației Globale, o echipă a Centrului Europe Direct Botoșani a participat, în calitate de partener, la o dezbatere și un concurs de prezentări pe tema:  ”Stop poluării! Natura înseamnă viață!” Activitatea a avut loc la Colegiul  Economic  ”Octav Onicescu”. Organizator și coordonator al activității din partea colegiului a fost profesorul Elena Cântec, responsabil catedră management și turism. Alături de participanţi a fost prezent şi profesorul Ioan Huțanu, directorul unităţii de învăţământ.

Radu Căjvăneanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Botoșani, a vorbit pe scurt despre proiectul ”Pentru o Uniune mai ambițioasă” lansat de Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene despre prioritatea numărul 1 a  Uniunii Europene pentru perioada următoare, respectiv „Un pact verde pentru Europa”.

Potrivit celor precizate de Radu Căjvăneanu, afișele, prezentările și machetele elaborate în cadrul concursului de către elevii constituiți în 14  echipe și arborând baloane multicolore au fost deosebit de atractive și convingătoare. Creațiile tinerilor, realizate cu multă inspirație, s-au referit la dreptul la un mediu sănătos, la poluarea aerului, a apei, a solului și subsolului și mijloace pentru a combate acest flagel. A fost realizată și o scenetă răsplătită cu aplauze la scenă deschisă.

Luminița Timofte, responsabilul cu managementul de mediu în cadrul Urban Serv, a prezentat Ghidul de reciclareSă învățăm și să sortăm deșeurile” precum și codul culorilor containerelor de sortare. Apoi i-a îndemnat pe elevi să treacă și la activități practice pe teren, invitându-i ca, într-una din zile, să observe colectarea, recepția și sortarea materialelor reciclabile, în cadrul societății Urban Serv.

În final elevii au scandat sloganuri care să promoveze dreptul la un mediu curat si sănătos, precum și prezentările unor clase.

Elevii au primit diplome din partea Colegiului Economic, premii constând în publicații de la Comisia Europeană precum și tricouri cu însemne europene din partea Centrului Europe Direct.

Concursul continuă și pe internet unde a fost realizat un album cu afișele prezentate la adresa  https://www.facebook.com/pg/Europe-Direct-Boto%C5%9Fani-347075307015/photos/?tab=album&album_id=10156359873907016 .

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...