Drumarii patrulează prin județ

0

În județele Moldovei, implicit și în Botoșani, a început să se circule în condiții apropiate de cele de iarnă. Cerul este acoperit, cu precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare slabă în Botoșani. Situația este ceva mai dificilă în județele Vaslui și Galați, unde Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de vreme rea. Aici, local vor fi precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

Vântul bate cu viteza de 30-70 km/h, mai tare în partea de nord a județului. Temperatura aerului în județul Botoșani este cuprinsă între -3°C și -2°C. La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, fără evenimente cauzate de starea vremii sau a carosabilului.

 

Nu sunt bani pentru deszăpezire la Drumuri Naționale

 

Drumarii au început să intervină în județ. Cei de la Drumuri Naționale o fac în regie proprie, pentru că, deși CNAIR a publicat pe site-ul de achiziții publice faptul că s-a ajuns la un acord cu Florconstruct pentru deszăpezirea drumurilor din județul Botoșani, potrivit lui Ovidiu Laicu, directorul Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, „nu s-au semnat contractele subsecvente”. „Nu avem credite bugetare. Avem nevoie de șapte milioane de lei, pe care îi așteptăm la rectificare. Oricum am intervenit cu utilajele proprii la Botoșani și ieri (n.r. – vineri) și astăzi (n.r. – sâmbătă) și nu sunt probleme. Avem 22 de utilaje, și pe fiecare bază patrulează câte un utilaj”, a declarat directorul DRDP Iași.

La rândul său, Viorel Zacrețchi, directorul Secției Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, susține că în această dimineață s-a intervenit cu nouă utilaje. „S-a intervenit preventiv pentru a nu se forma polei”, a spus șeful SDN Botoșani.

 

Cantonierii patrulează pe drumurile județene

 

La rândul lor, cantonierii Direcției Județene de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani patrulează pe sectoarele lor de activitate. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean (CJ), nu se impune scoaterea utilajelor de deszăpezire și nici împrăștierea de material antiderapant pe nici un sector de drum din județ. „Ar fi inutil să aruncăm acum cu sare. Aceasta ar strica partea carosabilă. Se circulă bine prin județ, iar până la această oră nu au fost raportate probleme”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele CJ.

Deja ai votat!
se încarcă...