Pensionarii cu venituri mici vor primi tichete, plafonul veniturilor va fi majorat la 800 lei

0

Edilii vor modifica hotărârea în baza căreia se acordă tichetele sociale pentru pensionarii cu venituri mici. Până acum, tichetele sociale se acordau  pensionarilor care au peste 65 de ani, un venit net lunar provenit dintr-o pensie sau din pensii cumulate, însumate cu 1/12 din valoarea netă a dobânzii anuale aferente depozitelor bancare mai mic sau cel mult egal cu 700 lei şi nu realizează venituri din beneficii de asistență socială pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi speciale, respectiv indemnizații cuvenite persoanelor cu handicap grav sau accentuat.

Având în vedere că de la 1 septembrie 2019, nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari s-a stabilit la 704 lei, nu mai existau beneficiari eligibili care să acceseze această formă de sprijin. Potrivit noilor reglementări, care vor fi aprobate peste câteva zile de către consilierii municipali, vor primi tichete pensionarii care au un venit lunar mai mic sau egal cu 800 de lei.

În ultimii ani, de două ori pe an, în preajma sărbătorilor pascale şi Crăciunului, seniorii botoşăneni au primit câte cinci tichete în valoare totală de 50 de lei. Cu ajutorul acestor tichete, pensionarii obțin bunuri și servicii în valoare echivalentă constând în alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Aceste produse sau servicii vor putea fi achiziționate doar de la unitățile trecute în lista care va fi dată beneficiarilor la înmânarea tichetelor.

Deja ai votat!
se încarcă...