Conferinţă judeţeană în cadrul Proiectului ROSE, la Liceul “Alexandru cel Bun”

0

Vineri, 22 noiembrie, Liceul „Alexandru cel Bun” din Botoșani a găzduit conferința județeană în cadrul proiectului privind învățământul secundar din România – ROSE (Romania Secondary Education Project), schema de granturi pentru licee.

Proiectul ROSE este unul dintre cele mai importante proiecte naționale, contribuind la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Conferința a fost susținută de profesorul Radu Jugureanu, din partea consultantului MEC-UMPFE, Horvath&Partners, căruia i s-au alăturat membrii echipei ROSE din Botoșani, profesorului Mihaela Achihăiței (monitor) și profesorul Dorel Băitănciuc (mentor). Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost reprezentat de profesorul Rodica Mighiu, inspector şcolar responsabil cu proiecte educaţionale.

Potrivit conducerii liceului, activitățile proiectului, menite să conducă la realizarea obiectivelor menționate, includ: activități remediale, de consiliere, îndrumare și orientare vocațională, activități de dezvoltare personală; activități extracurriculare și de informare, cum ar fi vizite/excursii de documentare, stagii de pregătire, participări la competiții și formarea de rețele interșcolare; lucrări civile minore de renovare, amenajare a interioarelor clădirilor școlare (de exemplu: laboratoare), fără impact negativ asupra mediului și achiziții de bunuri.

În cadrul întâlnirii au fost prezentați și analizați indicatorii de proiect. La nivelul județului Botoșani, cele 18 licee participante au realizat în foarte mare parte indicatorii propuși, realizându-se astfel creșterea ratei de promovare la examenul național de bacalaureat.

 

Deja ai votat!
se încarcă...